Mehmetçik yine Kuzey Irak'ta

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik yine Kuzey Irakta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuzey Irak'ta, son dönemde Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ile Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) arasında şiddetlenen çatışmalar nedeniyle, PKK'nın durumdan istifade etmesini önlemek amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınırlı kapsamda bir operasyon başlattığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Necati Utkan, TSK'nın, son iki haftadır zaman zaman sürdürülenlere paralel olarak, yine aynı bölgede kapsamı sınırlı bir operasyon yürüttüğünü kaydetti. Utkan, IKYB'nin, PKK desteğiyle ele geçirdiği ateşkes hattı üzerindeki tüm bölgelerde, terörist sayısında artış gözlendiğini ve bazı bölgelerde kışı geçirmek üzere yerleşme faaliyeti içine girildiğinin de tespit edildiğini vurgulayarak, şu an yürütülmekte olan operasyonun, PKK'yı hedeflediğini kaydetti.

IKDP'nin Ankara temsilciliğinden yapılan açıklamada da dün sabah yerel saatle 05.00'te büyük bir operasyon başlatıldığı belirtildi. Digala ve Halifan arasındaki 50 kilometrelik bir alan içinde başlatılan operasyonda, üç ana mevzide çatışmaların sürdüğü kaydedilen açıklamada, IKDP güçlerinin tüm silah sistemlerini kullandığı ifade edildi.

IKYB ise dün sabah erken saatlerde IKDP tarafından başlatılan karşı saldırının başarısız olduğunu iddia etti. IKDP saldırılarının, TSK'nın hava ve kara desteğiyle sürdüğü öne sürülen açıklamada, TSK'ya ait uzun menzilli topların Tagavar, Göktepe, Şevi Somar ve Köysancak kasabalarını bombaladığı ve buralarda siviller arasında ölü ve yaralıların bulunduğu iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!