Mehmetçik Anıtı'nı Kıvrıkoğlu açtı

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik Anıtını Kıvrıkoğlu açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mehmetçik Anıtı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu tarafından törenle açıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Kurmay Kıdemli Albay Tayyar Elmas, Mehmetçik Anıtı'nın, kahramanlığı, mertliği, karşısındaki düşmanına bile savaş alanının en zor koşullarında gösterdiği merhamet ve yardımseverliği ile tüm dünyanın sevgi ve saygısını kazanan Mehmetçiği ölümsüzleştirdiğini belirtti. Elmas, ‘‘Mehmetçik Anıtı insanlık tarihi ile başlayan tarihi sürecimiz içinde ulusal varlığımızı sürdürme yolunda önemli yeri olan 3 aşamayı temsil etmek üzere tasarlanarak hazırlanmıştır’’ dedi. Elmas, dönemleri Çanakkale Muharebeleri (1915-1918), Kurtuluş Savaşı (1919-1922) ve Cumhuriyet Dönemi (1923-...) olarak açıkladı. Kompozisyonu Kültür Bakanlığı Güzen Sanatlar Genel Müdürü Mehmet Özel'in hazırladığı anıtta yer alan heykeller, heykeltraş Sait Rüstem tarafından yapıldı. Anıtın doğal granit, traverten ve Ankara-Antalya taşından yapılan kaidesi 2 metre, fiberglas malzemeden yapılan heykeller ise 3.5 metre yüksekliğinde.

Bu arada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2. Nolu Nizamiye Bekleme Salonunun duvarında ‘‘Vatanı kurtarmak gibi bir suç işledim diye büstlerimi kırdılar, küfrettiler, Yetmedi; yaşasaydı bizden olurdu dediler, hiçbir şey bu kadar ağırıma gitmedi’’ sözlerinin yazılı olduğu bir Atatürk fotoğrafı asılı olduğu görüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!