Mehmetçik 150 bin fidan dikti

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik 150 bin fidan dikti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından oluşturulan 2 ayrı ormana ilk etapta 150 bin fidan dikildi. 3 yıl içinde bu sayının 450 bine ulaşacağı bildirildi.

5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından, Sıas Merkez'e bağlı Köklüce ve Hayranlı Köyü ile Tavra Boğazı Mevkii'nde oluşturulan Mehmetçik 1 ve Mehmetçik 2 ormanlarına, törenle fidan dikildi.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şinasi Demir, ağaç ve ormanın bir ulusun en önemli tabii kaynağı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘‘Bugün 450 bin ağaçlık Mehmetçik ormanlarının ilk etabı olan 150 bin ağaç dikimi için burada olmaktan gurur duyuyorum. Bugün dikilen fidanların büyümesi için 20 yıl gerekiyor. Bu faaliyete herkesin katılmasını istiyoruz. Bütün kuruluşları bir seferberliğe çağırıyoruz. Cumhuriyetin temelinin atıldığı bu ili ormanlık şehir haline getirelim.’’ AA

Ormana, 2 bin 820 kuş yuvası

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Düzce ve Gölyaka işletmelerindeki zararlı böceklerle mücadele etmek ve ormanda biyolojik dengenin korunmasını sağlamak üzere, 2 bin 820 adet kuş yuvasını orman içindeki ağaçlara taktırdı. Bolu Orman Bölge Müdürü Yaşar Pur, yörede ormanın korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Kaçakçılığın yoğun olduğu bölgelerde helikopterle taramalar yapıldığını belirten Pur, ilde çok sayıda tavukçuluk işletmesi bulunduğunu hatırlatarak, ‘‘İlin ekonomik yapısında önemli bir yeri olan bu kümeslerde oduna alternatif ısınma kaynakları ile ilgili çalışmalar devam etmektedir’’ dedi.

Bolu'da 132 bin 544 hektar alanda ağaçlandırma çalışması, 61 bin 897 hektarda da mera ıslahı çalışması yapılacağını belirten Pur, ihale yolu ile yapılan orman ürünü satışlarının da geçen yıla göre arttığını kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!