Mehmetçiğe çıkarma gemisi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçiğe çıkarma gemisi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2007 14:50

Ülkenin savunma ve güvenliğine yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerinin sistem ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli tedarik projelerinin öncülüğünü yapan Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), bu yıl içinde programına aldığı önemli bir savunma projesinde daha ilk adımı attı.

Haberin Devamı

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca geçen ay içinde ihale süreci başlatılarak bilgi istek dokümanı (BİD) çağrısı yapılan 1 adet LPD, 4 adet çıkarma aracı (LCM), 27 adet Amfibi Zırhlı Hücum Aracı (AAV), 2 adet araç ve personel çıkarma aracı-LCVP (Landing Craft Vehicle Personel), 1 adet komutan vasıtası ve 1 adet de RHIB (Rigged Hull Inflatable Boat) Bot tedarikini öngören Havuzlu Çıkarma Gemisi tedarikine ilişkin ihalede, bilgi istek dokümanı başvurusu yapan firmalar belirlendi.

82 FİRMADAN TALEP VAR

Edinilen bilgiye göre söz konusu ihaleye ilgi duyarak Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan yerli ve yabancı savunma sanayii alanında faaliyet gösteren toplam 82 firma bilgi istek dokümanı aldı.

Programı uyarınca SSM'den bilgi istek dokümanı alan firmalar, bu yöndeki teklif ve önerilerini en geç 2 Temmuz 2007 tarihine kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığına iletecekler.

Haberin Devamı

Finansmanı, Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme Fonu kaynaklarından karşılanması planlanan havuzlu çıkarma gemisi ile ilgili araçların tedarikine ilişkin projede; Türkiye'den Havelsan, Aselsan, Yatmem, Meteksan, Manaş Holding, Hema Endüstri savunma şirketlerinin yanı sıra FNSS, Lockheed Martın Marıtme Seystem, Epicos SA, Raytheon Integrated, Overseas Development Corp, Northrop Grumman Sperry Marıne gibi çoğunlukla ABD'li savunma şirketlerinin yer aldığı firmalar yer aldı.

Bilgi İstek Dökümanı alan firmalar arasında ayrıca, çok uluslu savunma sanayii şirketlerinin de bulunduğu gözlendi.

1 TABUR KUVVETE ÜS DESTEĞİ SAĞLANACAK

Bu yıl içinde projenin tedarikine ilişkin programın tamamlanması planlanan havuzlu çıkarma gemisi tedariki ile Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari 1 tabur büyüklüğündeki bir kuvvet (yaklaşık 800 ile 900 askerin), ana üs desteği gerektirmeksizin kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirilebilmesi mümkün olabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!