Mehmet Yılmaz Yüce Divan kararını hurriyet.com.tr'ye yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Yılmaz Yüce Divan kararını hurriyet.com.trye yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 18:21

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'nun, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilmemesi yönünde karar aldı.

Haberin Devamı

Komisyonun aldığı kararı yazarımız Mehmet Yılmaz şöyle değerlendirdi:

"TBMM Soruşturma Komisyonu’nun böyle bir karar vereceği üç gündür belliydi. Hükümete yakın medyanın birinci sayfaları, bir kampanya halinde bu konuyu işledi. Ve bakanların yolsuzluk nedeniyle Yüce Divan’a gönderilmelerinin, “hükümete karşı darbenin” bir devamı olduğu işlendi.

Bu kararın yükseklerde verildiğinde bir kuşku yok. AKP Grubunda, bakanları Yüce Divan’a gönderme eğiliminin belirmesi üzerine yukarıdan müdahale edildi ve soruşturma komisyonundaki AKP’li milletvekillerinin özgür iradeleri vesayet altına alındı. Aynı durumun TBMM Genel Kurulu’nda devam edeceğini de göreceğiz. Siyasi geleceğini düşünen AKP milletvekilleri kendilerine yukarıdan gelen işareti alacaklar ve Yüce Divan oylamasında bakanların lehine oy kullanacaklar.

Haberin Devamı

Bütün bunlar ayakkabı kutularındaki, elbise torbalarındaki, çikolata tepsilerindeki paraları aklamaya yetmeyecek. Bakanların sebepsiz zenginleşmelerini açıklamayacak. Bu yolsuzluk iddiaları bir hayalet gibi hep peşlerinden gelecek.

Normal olarak yargılanıp bu iddialardan kurtulamayışı isterlerdi ama yargılanırlarsa kurtulamayacaklarını biliyorlardı.Ve yüksekteki irade de bakanların bu nedenle olası mahkûmiyetlerinin ucunun sonunda kendisine geleceğini biliyordu, bu işe toptan engel oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!