Mehmet Turgut'un objektifinden 'İlk Buluşmada Asla Isırma'

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Turgutun objektifinden İlk Buluşmada Asla Isırma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 16:01

DEX’in yeni kitabı “İlk Buluşmada Asla Isırma” Mehmet Turgut’un çektiği olay kapağıyla piyasaya çıkmadan sansasyon yarattı.

Haberin Devamı

Aşk bazen öldürür…

          

Ölüyor olsaydın…

          On altı yaşında ve ölüyor olsaydın…

          Kanın vücudundan dışarı boşalıp onları, gecenin yaratıklarını çağırdığında, ölmekte olduğunu bilseydin…

          Onların solgun yüzlerini ve ay ışığında parıldayan sivri dişlerini görseydin ve akan ılık kanı ellerinde hissedip kesinlikle ölmekte olduğunu bilseydin…

          Evet demez miydin?

          Evet, dönüştürün beni.

          Evet, yaşamak istiyorum.

          Evet… beni de sizlerden biri yapın.

 

 

Kitabın ana kahramanı Kira. Bir vampir ısırığıyla vampire dönüşmüş, 16 yaşında ve hep 16 yaşında kalacak olan bir kız. Ailesinin diğer üyeleri de benzer şekilde dönüşmüş birer vampir. Annesi (Olympia), kız kardeşi (Chrystal) ve onun ısırığıyla bir vampir olmuş olan erkek kardeşi (Zach). Bu aile sık sık yer değiştirmek zorunda kalıyor, çünkü kimsenin yaşı değişmiyor ve Kira hep farklı farklı okullarda, lise üçüncü sınıfa gidiyor.

 

Haberin Devamı

Bir gün okullarında bir cinayet işlenir. Cinayeti görür görmez Kira ve ailesi bunu bir vampirin yaptığını anlar ve hemen Kira’yı suçlamaya kalkarlar. Çünkü Kira, Zach’i de bu şekilde bir vampire dönüştürmüştür. Kira ve Zach daha önce, Zach’in insan olduğu zamanda lisede tanışırlar, flört ederler, Zach Kira’nın vampir olduğunu öğrendikten sonra kendisini de dönüştürmesini ister ama Kira bunu yapmak istemez. O da Kira’ya bir tuzak kurup onu ısırmasını sağlar.

 

Kira okuldaki cinayeti çözeceği konusunda ailesine söz verir. Öldürülen (Tex) okulun futbol takımından popüler bir tiptir ve onunla ilgili bilgileri toplamaya başlar. Onun takım arkadaşlarıyla yakınlaşır. Okula yeni gelen birkaç öğrenciden şüphelenir. Sonunda katilin en yakınındaki biri olduğunu öğrenir.

Haberin Devamı

 

DEX Kitap’ın “İlk Buluşmada Asla Isırma” adlı son kitabının kapak fotoğraflarını Mehmet Turgut çekti.

 

MEHMET TURGUT'UN ÇEKTİ OKUYUCU KAPAĞI SEÇTİ - WEB TV

 

Mehmet Turgutun objektifinden İlk Buluşmada Asla Isırma

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK: OKUYUCU KAPAĞINI KENDİ SEÇTİ!

DEX’in yeni kitabı “İlk Buluşmada Asla Isırma” Mehmet Turgut’un çektiği olay kapağıyla piyasaya çıkmadan sansasyon yarattı. Bu kitap için dev bir prodüksiyonla beş saatte iki kapak çeken Turgut’un kurguladığı iki alternatif arasında kalınınca, hangi fotoğrafın kapak olacağı DEX’in facebook sayfası üzerinden okuyucuya soruldu. 2000 kişinin katıldığı oylamada, 1575 oyla yeşil kapak seçildi.


Çekim konsepti, kitabın konusu olan masum bir kızın aşık olduğu vampir tarafından ısırıldıktan sonra değişen hayatı ve görünümü üzerine kurgulandı... Makyaj sanatçısı Önder Tiryaki, Macar modelin dönüşümünü yaratan sihirli dokunuşları yaptı.
Mehmet Turgut’un seçimiyle masum kızın vampire dönüştükten sonraki “vamp” hali yeşil peruk ve kırmızı rujla betimlendi.
Macar modelin dönüşümünü yaratan porselen vampir dişleri, yurt dışından getirildi ve titizlikle monte edildi.
Styling’ini ünlü moda editörü Alexander Kokoskeriya’nın yaptığı çekimde, masum kız ve vampir kız için 50’den fazla kostüm denendi. Mehmet Turgut, son dokunuşları elleriyle yaptı.
Beş saat süren muazzam bir çekimden sonra seçilen iki fotoğraf arasında kalındı.
Bu fotoğraflarlardan hangisinin kapak olacağına karar verilemeyince, seçilen kapaklar DEX’in facebook sayfası üzerinden oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada yeşil kapak açık ara farkla birinci seçildi.
Oylama sırasında, hangi kızın daha güzel olduğu da tartışıldı. Gözden kaçan, ikisinin aynı kız olduğu, masum kızın sihirli dokunuşlarla vampir kıza dönüştüğüydü.

Şu an piyasada olan kitabın sadece 1000 adedinde kırmızı kapağın Mehmet Turgut imzalı posteri bulunuyor. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

 

Mehmet Turgutun objektifinden İlk Buluşmada Asla Isırma
Mehmet Turgutun objektifinden İlk Buluşmada Asla Isırma
Mehmet Turgutun objektifinden İlk Buluşmada Asla Isırma
 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!