Mehmet Şandır: Türkiye en karanlık dönemini yaşamakta

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Şandır: Türkiye en karanlık dönemini yaşamakta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 13:43

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, “Türkiye yakın tarihinin en karanlık ve tehlikeli bir dönemini yaşamakta” dedi.

Haberin Devamı

Şandır, Mersin'de partisinin “Büyük Mersin Projesi”ni açıklamak amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni bir yüzyılın başlangıcında Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin yakın tarihinin en karanlık ve tehlikeli dönemini yaşadığını iddia eden Şandır, “Çok ağır iç ve dış güvenlik tehditleriyle karşı karşıyayız. Devletin varlığı, milletin bütünlüğü ve Türk milletinin birliği ağır bir saldırı altında. Milletimizin milli ve manevi değerleri, devletimizin temel nitelikleri ve Cumhuriyetimizin kuruluş ilkeleri siyasi ve toplumsal çatışma alanı haline getirilmiştir” diye konuştu.

Asayişsizlik ve bölücü terörün Türk milletinin huzur ve güvenini derinden zedelediğini belirten Şandır, şunları kaydetti:
“İşsizlik giderek artmakta ve yoksulluk derinleşmekte. Yolsuzluklar her yerde ve her boyuttu yaşanmakta. Bu gidişe (dur) denilmediği takdirde Türkiye'yi karanlık bir gelecek beklemekte. Bu nedenle 22 Temmuzda halkımız, Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Bu kaderin MHP'den yana kullanılması gerekir. Çünkü MHP'nin stratejik hedefi, Türkiye'yi 21. yüzyılın ilk çeyreğinde bölgesinde barış ve istikrarın teminatı, uluslararası ilişkilerde söz ve itibar sahibi güçlü bir lider ülke konumuna getirmektir.”

Haberin Devamı

“MHP olarak, Türkiye'yi tek başına yönetme iddiasındayız” diyen Şandır, iktidarlıkları döneminde “Toplumsal onarım ve dönüşüm sürecinde devlet ve yönetim reformu”, “Üreten ekonomi programı”, “İşsizlikle mücadele programı”, Yolsuzlukla mücadele projesi” ve “Toplumsal ahlak ve kalitenin tesisi” gibi 5 temel projeyi hızlıca hayata geçireceklerini bildirdi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde önemli fırsatları kaybettiğini iddia eden Şandır, “Yeniden yetki isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yöneticileri, (Büyüdük, başardık) diyor. Ama hangi başarıdan bahsediyor? Milletçe AK Parti iktidarı döneminde aldatıldık ve kandırıldık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!