Geriİsimler Sözlüğü Mehmet isminin anlamı nedir? Mehmet ne demek, Kur'anda geçiyor mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mehmet isminin anlamı nedir? Mehmet ne demek, Kur'anda geçiyor mu?

Mehmet isminin anlamı nedir? Mehmet ne demek, Kur'anda geçiyor mu?

Mehmet çok kullanılan erkek isimlerinden biri. İslam Peygamberi HZ. Muhammed'in isminden türetilen bu isim, önce Mehemmet olmuş, sonra Mehmet olarak okunmaya başlanmıştır. Peki, Mehmet isminin anlamı nedir? Mehmet ne demek, Kur'anda geçiyor mu?

Mehmet ismi yerlerde ve göklerde övülen anlamında kullanılır. Aynı zamanda Muhammed isminin kısaltılmış halidir. İsim Muhammed isminden türetilmiş bir Arapça sözcüktür. İsim Arap toplumunda Muhammed olarak kullanılır. Türk toplumunda sözcük "Mehmet" haline dönüşmüştür.

Mehmet İsminin Özellikleri

Mehmet ismi güzel ahlakı hidayeti ve onurlu bir yaşamı temsil eder. Bu isim ahlaki değerlere bağlılığa, doğru ve dürüst olmaya işaret etmektedir. Bu ismi taşıyan kimseler iyi huyu, temizliği ve dürüstlüğü ile tanınır. Aklı, mantığı ve sağduyuyu anlatan bu isim, aynı zamanda sevgi ve saygıyı da içerir. Saygılı, sevgi dolu merhametli kimselere işaret eder.

Mehmet İsmi Kur'an'da geçiyor mu?

Mehmet İsmi Kur'an'da geçmemektedir. Ancak ismin uzun hali olan Muhammed, İslam peygamberine seslenilen birçok ayette kullanılmıştır.

 

False