Mehmet Hadi Tunç kimdir? Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Hadi Tunç kimdir Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 08:19

Mehmet Hadi Tunç, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine gelmesinin ardından kamuoyunun merakla araştırdığı isim oldu. Daha önce aynı kurum içerisinde müsteşarlık görevini yürüten Mehmet Hadi Tunç, Resmi Gazete'de yayımlanan duyurunun ardından Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Peki, Mehmet Hadi Tunç kimdir? İşte, merak edilen isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Mehmet Hadi TUNÇ, ​1959 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında Malatya Tarım İl Müdürlüğünde Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanıyla meslek hayatına başladı.

1986 yılında Elazığ Yem Fabrikasında şef olarak görev aldı. 1988 yılında Hilvan Yem Fabrikası müdürlüğüne getirilen TUNÇ, 1992'den itibaren İstanbul Yem Fabrikasında müdür olarak çalışmaya devam etti. 1994-2005 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

Şeker Kurulu üyeliği, Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda Koordinatör olarak görev yaptı. 11/10/2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. 18/10/2017 tarihi itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı olarak göreve getirildi.

Haberin Devamı

M.Hadi TUNÇ, evli ve 5 çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!