Mehmet Ceylan kimdir

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ceylan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 10:57

Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan atandı.

Haberin Devamı

Ceylan'ın atama kararı bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.
Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 1958 yılında Safranbolu'da doğan Ceylan, ilk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamladı.
Konya D.M.M. Akademisinden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki yüksek lisans derecesini ise İstanbul D.M.M. Akademisinde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı.

Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde asistanlık ve öğretim görevliliği yapmasının ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller
Yüksek Okulunu bitiren Ceylan, bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etti.

1986 yılında, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığına Uzman Yardımcısı olarak naklen atanan Ceylan, kariyer çalışması kapsamında ABD'nin Western Illinois Üniversitesinde Ekonomi alanında lisansüstü eğitimi ve bilahare tamamladığı uzmanlık tezi ile DPT'de Planlama Uzmanlığına atandı.

Haberin Devamı

Ceylan, 18 Nisan 1999 yerel seçimleriyle siyaset hayatına atılırken, bir dönem Safranbolu Belediye Başkanı olarak da hizmet verdi. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Milletvekili seçilerek TBMM'de görev yapan Ceylan, 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye – AB Karma Parlamento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürüten Ceylan, TBMM'deki temsil sürecinde kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye–Suudi Arabistan Dostluk Grubunun da 8 yıl süreyle başkanlığını üstlendi.
Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!