Meg Ryan'ı düşmekten Bakan kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Meg Ryanı düşmekten Bakan kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 16:07

İstanbul Fashion Week’in (IFW) Santralİstanbul’daki açılışı Meg Ryan'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından fuarın kurdelası kesildi. Bu sırada Meg Ryan bir an sendeledi. Bakan Çağlayan tarafından eli tutularak düşmekten kurtulan Meg Ryan, daha sonra yaşanan izdiham nedeniyle fuarı gezmekten vazgeçerek kulise girdi. Bakan Çağlayan ise, stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

MEG RYAN'A YARDIM ELİ BAKAN'DAN GELDİ

FASHION WEEK AÇILIŞINDAN ÇARPICI KARELER

MEG RYAN'LI AÇILIŞ

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Moda Haftası'nda tüm dünyanın ilgisini çekmek istediklerini söyledi.

İstanbul Fashion Week’in (IFW) Santralİstanbul’daki açılışı Devlet Bakanı Zafer Çağlayan yaptı. Etkinliğe katılan Hollywood yıldızı Meg Ryan'a “hoşgeldiniz” diyen Bakan Çağlayan, İstanbul’un birçok alanda olduğu gibi moda alanında da dünya ülkeleri arasında yer almak için başlatmış oldukları etkinliklerin ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

İstanbul Moda Haftası'nda tüm dünyanın ilgisini çekmek istediklerini söyleyen Bakan Çağlayan, konuklardan İstanbul'u da gezmelerini istedi ve “Bu kent, eğer iyi keşfederseniz kendisini size aşık eder" diye konuştu.

Bakan Çağlayan, asıl amaçlarının 2023 yılında ihracatı 500 milyar dolara çıkartmak, uluslararası alanda üne sahip en az 10 marka yaratmak ve dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yer almak olduğunu söyledi. İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak seçildiğini da hatırlatan Çağlayan, “İstanbul’u Paris, Milano gibi birinci moda başkentleriyle rekabet edecek şekilde hayal ediyor musunuz?" sorusu üzerine, her şeyin hayal etmekle başladığını söyledi. Çağlayan, Türkiye'nin son 7 yılda Cumhuriyet tarihinin çok önemli sıçramasını yaptığını, Türk özel sektörünün kendine olan güveninin fazlasıyla arttığını belirterek, “İstanbul’un ve Türkiye’nin tekstil, konfeksiyon sektöründe, hazır giyim sektöründe bir moda başkenti olması, bana göre son derece iddialı ama ulaşılabilir bir hedeftir” diye konuştu.

BAŞBAKAN KONUŞURKEN, LAF ATILMAMALIYDI

Bakan Çağlayan, TBMM’de yaşanan kavgaya ilişkin gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
“Milletin temsilcisi olarak buraya gelmişiz. Temsil yetkisine yakışır şekilde tutum ve davranışta olmamız lazım . Başbakan konuşurken görüşü, düşüncesi ne olsun milletvekillerimizin kendisini dinlemesi, laf atılmaması, bu işin en doğal kuralı olmalı. Herkesin birbirinin görüşüne saygılı olması gerekir. Talihsiz bir gelişme olmuştur. Başbakan konuşurken yapılan hareket, takılan tutum ve davranışları yakıştırmak mümkün değil. Bir daha olmamasını temenni ediyorum. Siyasette herkesin birbirine hazımlı olması lazım. Eleştirilerin dozunun iyi ayarlanması gerekir. Kimsenin bir insanın kişilik haklarına saldırma hakkı yoktur. Sayın başbakanımız ve ailesine yönelik sarfedilen sözler son derece çirkin ve yakışıksız olmuştur. O kutsal çatı altında bu tür şeylerin yaşanmaması gerekir. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var."

Açılışa İstanbul Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Lemi Tolunay, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!