Medikalcıları gasp edenlere 29'ar yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Medikalcıları gasp edenlere 29ar yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 19:04

ADANA’da, medikal cihazlar satışı yapan işyerine müşteri gibi girip, işyerinde bulunanları silahla etkisiz hale getirdikten sonra para ve ziynet eşyalarını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanık, 29’ar yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

İddiaya göre, medikal firmasında çalışan Hakan Kutlu’nun (34) yönlendirmesiyle, Übeyit Aksu (23) kardeşi Ayvaz Aksu (22) ile Ömer Faruk Sarı (24), 16 Temmuz 2010’da Yenibaraj Mahallesi’nde faaliyet gösteren Gökdemir Polat’a ait medikal firmasına giderek önce keşif yaptı. Hakan Kutlu’nun verdiği eldiven ve koli bandını alan Aksu kardeşler ile Ömer Faruk Sarı, aynı gün müşteri gibi kapısını çaldıkları işyerinde işyeri sahibi Gökdemir Polat’ı sordu. Kapıyı açan Süleyman Yaşar’ın gösterdiği odaya giren sanıklar, silah çektikleri Polat’ı da diğer çalışanların bulunduğu odaya getirerek elini ve ağzını koli bandı ile bağladı. Daha sonra bir araya topladıkları 5 kişiden üzerlerindeki para ve ziynet eşyalarını istedi. Sanıklar, Polat’ın 300 TL para ve ruhsatlı tabancasına ait 16 mermiyi, Didem Dikici’nin 100 TL’sini, Süleyman Yaşar’ın 60 TL’sini, Selda Tubluk’un altın yüzük ile kolyesini aldı. Aynı işyerinde bulunan Nalan Kıroğlu’ndan ise alacak bir şey bulamayan sanıklar, işyerinden kaçtı.

Aynı gün bir başka medikal firma sahibini kaçırıp ortağından fidye isterken yakalanan sanıklar hakkında ’nitelikli yağma’ ve ’nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçundan dava açıldı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Ayvaz Aksu, "Ben Hakan Kutlu’nun alacağını almak için oraya gittim. Silahın bir tanesi benimdi. Silahı da Hakan Kutlu temin etmişti. Pişmanım" dedi.

Sanık Übeyit Aksu da yaptıklarından dolayı pişman olduğunu belirterek, "Alacak için oraya gittik. Amacımız, Gökdemir ile konuşup alacağı istemekti. Olay değişik gelişti" dedi.

Kendisinin kandırıldığını ileri süren Ömer Faruk Sarı ise "Suçum yok. Kandırıldım, pişmanım" dedi.

Azmettirici olarak suçlanan sanık Hakan Kutlu da olayla ilgisinin bulunmadığını iddia ederek, "Benim olayla ilgim yok. Ben arandım. Nerede olduğum soruldu. Ablamın aracı benden alacağı söylendi. Aracın içerisinde poşet ve silahlar vardı, hiç dokunmadım. Silahları da emniyete kendim teslim ettim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkları 29’ar yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca sanıkların, benzer suçtan biri aynı mahkeme biri de Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde davaları devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!