‘Medeni ve bilge şehirler’ vaadi

Güncelleme Tarihi:

‘Medeni ve bilge şehirler’ vaadi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2018 08:30

AK Parti’nin yerel seçimler için hazırladığı manifesto ve seçim beyannamesinin ana unsurunu ‘medeni ve bilge şehirler’ başlığı oluşturacak. Parti, kötü yapılaşmayı ortadan kaldırmak için ‘yeni şehir konsepti’ oluşturarak beyannamesinde tarif edecek.

Haberin Devamı

Bu çalışma, şehirlerin kimliklerini ve tarihi dokularını koruyarak gelişmesini öngörürken, şehir planlamasında daha önce sık sık dile getirilen ancak başarılamayan yatay yapılaşmanın planlara göre yapılmasını amaçlıyor. Şehirlerin zaten var olan dokuları ön plana çıkarılacak. Tarihi dokunun korunmasına ve şehrin gelişen bölümlerinde de bu unsurlara özen gösterilmesine dikkat edilecek. Seçim manifestosunda belediye başkanlarının uymaları gereken kurallar açıklanacak. Her şehir için ayrıca yerel manifestolar hazırlanacak.

ADAYLARA SERBEST ALAN

Bu arada AK Parti’nin seçim kampanyasındaki bir değişiklik de belediye başkan adaylarına ‘serbest kampanya’ yapabilecekleri bir zaman dilimi ayırmak olacak. Daha önce partinin programını birebir takip eden adaylar, 19 Şubat’a kadar kendi öncelikli çalışmalarını yapacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!