MED TV'ye Belçika’dan gözaltı

Güncelleme Tarihi:

MED TVye Belçika’dan gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Belçika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, bölücü terör örgütünün yayın kuruluşu MED-TV ile ilgili görüş ve kaygılarını dikkate aldıklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Pierre Emanuel De Bauw, Brüksel'deki basın toplantısında, bölücülerin yayın organı konusunda, ‘‘Türkiye'nin kaygılarını dikkate aldıklarını, çalışmaların sürdüğünü, meselenin hukuki temelinin incelendiğini’’ kaydetti.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir çalışma birimi oluşturulduğunu belirten De Bauw, bölücülerin, televizyon yayınını İngiltere üzerinden yaptığını, Belçika'daki stüdyoların kullanıldığını ve bu durumun sorun yarattığını söyledi.

AVRUPA’YA NOTA

Sözcü Yardımcısı, MED-TV yöneticilerinin, şubat ayında uyarıldıklarını da hatırlattı.

Bu arada Türkiye, terörist örgüt PKK'nın yayın organı MED-TV'nin kapatılması için başlattığı atağın boyutlarını genişletiyor. Ankara ayrıca MED-TV gibi Türkiye'de terör eylemlerinin artırılması çağrısında bulunan ve Almanya'da yayımlanan ‘‘Özgür Politika’’ isimli gazetenin yasaklanması için de girişimde bulundu. PKK'nın yayın organlarıyla ilgili olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Hans Joachim Vergau ile İngiltere'nin Ankara Maslahatgüzarı Hugh Mortimer, dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Türkiye, her iki ülkeye de terörist yayın organlarının kapatılıp yasaklanması için nota verdi. Ayrıca Kürt Haber Ajansı DEM'le ilgili aynı talepte bulunuldu ve konuyla ilgili nota, Alman Büyükelçi'ye verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!