Meclis'te sataşma kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Mecliste sataşma kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 10:20

TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet milletvekilleri, iç tüzükten kaynaklanan haklarını kullanarak İç Güvenlik Paketi'nin çıkmaması için direniyor.

Haberin Devamı

Kamuoyunda 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri sert tartışmalarla sürüyor. Muhalefet, yaşanan kavganın ardından Genel Kurul oturumunun kapanmasını istedi. Ancak kapanmadı.

MECLİS'TE GÖRÜLMEMİŞ KUYRUK / Foto Galeri

Görüşmeler sırasında ise muhalefet ile AK Partili milletvekilleri kürsüden birbirlerini eleştirdi. Genel Kurul'da konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, paketi eleştiren muhalefete tepki göstererek, "Bu yasaya sadece suç eğilimi olanlar karşı çıkar" dedi.

Bu sözlere ise muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. Konuşmasını tamamlamasının ardından ise 52 muhalefet milletvekili sataşma olduğunu belirterek söz istedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine muhalefet milletvekillerinin tamamı Başkanlık Divanı önünde kuyruk oluşturarak sataşmadan dolayı söz sırası yazdırdı. Her milletvekiline ise iç tüzük gereği sataşmadan dolayı 2 dakika söz alma hakkı bulunuyor.

Tasarı Genel Kurula gelmeden önce muhalefet, iç tüzükten kaynaklanan bütün haklarını kullanarak tasarıyı geçirmeyeceklerini söylemişti. Muhalefetin bu direnişinin ardından birleşime 5 dakika ara verildi. Ardından da komisyon ve hükümet üyeleri yerine geçmeyince birleşim 01.45'de bugün saat 14.00'da toplanmak üzere kapandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!