Meclis'te etek terörü

Güncelleme Tarihi:

Mecliste etek terörü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Göreve geldiği günden beri etek boylarıyla uğraşan TBMM İdare Amiri MHP'li Ahmet Çakar, ‘‘Gazetecilerin külotlarını görmek zorunda mıyız?’’ diye, Star Gazetesi Muhabiri Nuray Başaran'ı Meclis kulisinden atmaya kalktı. Tartışmaya katılan MHP Uşak Milletvekili Armağan Yılmaz da gazetecileri, ‘‘Sizin dilinizi koparttırırım’’ diye tehdit etti.

TBMM İdare Amiri MHP'li Ahmet Çakar, sekreterlerden sonra şimdi de gazetecilerin etek boylarına taktı. Çakar, ‘‘Mini etekli’’ olduğu gerekçesiyle Star Gazetesi Muhabiri Nuray Başaran'ın Meclis kulisinden çıkarılmasını istedi. Çakar, Başaran'ın tepkisi üzerine, ‘‘Gazetecilerin külotlarını görmek zorunda mıyız?’’ şeklinde sözler sarfetti. Çakar'a, bazı MHP'li milletvekilleri de destek vererek, ‘‘Siz nasıl bizim bayan vekilimizin başını açtırdınız, biz de sizlerin eteklerinizi uzatacağız’’ dediler. Çakar, bir süre önce halkla ilişkiler binasında sekreterlerin etek boylarını kontrol etmişti. Bu olayın ardından bazı sekreterler, uzun eteklerinin yırtmaçlarını dikmek zorunda kalmışlardı. Çakar, bir bayan gazeteciyi, etek boyu kısa olduğu için Meclis kulisinden çıkartmıştı. Bunun üzerine TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'un, Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyareti sırasında konu gündeme gelmiş, Çakar da, ‘‘Ben gazetecilerin kıyafetlerine karışmıyorum. Mevcut yönetmeliğin uygulanmasını istedim’’ demişti. Çakar, Akbulut'un, parlamento muhabirleri için verdiği kokteylde de, gazetecilerle ilginç bir dialogda bulunmuştu. Gazeteciler kendilerini Çakar'a tanıtırken, bu sırada iki genç gazeteciyi gören Çakar, ‘‘Bu güzeller hangi bağın gülü, onlarla da bir tanışalım’’ deyince, son derece soğuk bir hava esmişti.

BARDAĞI TAŞIRDI

Çakar, önceki akşam bardağı taşıran bir tavır sergiledi. Çakar, Star Gazetesi Muhabiri Nuray Başaran'ın, ‘‘Eteği kısa’’ olduğu gerekçesiyle kulisten çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Meclis Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Sabri Ünal Erkol, kulise giderek, Başaran'ın çıkmasını istedi. Başaran, ‘‘Benim kıyafetim kurallara uygun’’ diyerek, Çakar ile konuşmak istedi. Meclis kulisinde Çakar'ın Genel Kurul'dan çıkmasını bekleyen Başaran ve gazeteci arkadaşları, kendi aralarında sohbet etmeye başladılar. Başaran, ‘‘Ben namusumu kendim korurum. Çakar, kendi eşinin namusundan sorumlu’’ deyince, MHP Uşak Milletvekili Armağan Yılmaz kendisine tepki gösterdi. Başaran da, ‘‘Ben Çakar ile görüşeceğim, sizinle sorunumuz yok’’ dedi. Yılmaz, ‘‘Ben Çakar'a, eşine laf söyletmem’’ diye bağırdı.

DİL KOPARTAN...

Gazeteciler, ‘‘Sizi tanımıyoruz, sizinle de tartışmıyoruz’’ deyince Yılmaz, ‘‘Ben size kendimi tanıtmasını bilirim. Sizin dilinizi kopartırım’’ diye tehdit etti. Başaran kulisten ayrıldıktan sonra Çakar, MHP'li arkadaşlarıyla olay üzerine konuşmaya başladı. Çakar, ‘‘Bayan gazetecilerin bazıları çok kısa giyiniyor. Gazetecilerin külotlarını görmek zorunda mıyız?’’ şeklinde seviyesiz sözler sergiledi. Çakar'ın sözleri üzerine bazı bayan gazeteciler kulisi terkettiler. Çakar, dün de kısa etekle gelen gazetecilerin Meclis'e alınmaması talimatını verdi. Meclis polisi, bazı gazetecileri, ‘‘Lütfen artık bu boy etekle gelmeyin, sizleri alamayacağız’’ diye uyardılar.

Sözleri seviyesiz

Sekreterlerin, gazetecilerin namuslarını korumak için etek boyları ile uğraşan Ahmet Çakar, seviyesiz sözleri ile tanınıyor. Çakar, namuslarını korumak istediği gazetecilerden iki genç kadını gördüğünde, ‘‘Bu güzeller hangi bağın gülü, onlarla da bir tanışalım’’ diyebilecek kadar seviyesini ortaya koyuyor.

Ne var bu boyda?

Star Gazetesi Muhabiri Nuray Başaran, içtüzük ve yönetmeliğe uygun giyinmesine rağmen MHP'li Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar'ın isteği üzerine kulisten çıkarılmak istendi. Başaran, kulisten çıkmak yerine Çakar ile konuşmayı denedi. Ancak bazı MHP'lilerin tepkisiyle ortam gerginleşince kulisten ayrıldı. Başaran dün de, kulisten çıkarılmasına neden olan kıyafetiyle Meclis'e geldi. Çakar, bu kez kendisinden özür dileyerek, kıyafetinde bir yanlışlık olmadığını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!