Meclis'te Ayşeler ve Mehmetler çoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Mecliste Ayşeler ve Mehmetler çoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 09:15

Erkek egemen yeni Meclis tablosunda 550 milletvekilinin 38’i “Mehmet” ismini taşıyor. Mehmet'ten sonra ikinci en çok isim Mustafa. Kadın milletvekillerinden 8'inin ismi de Ayşe.

Haberin Devamı

Farklı partilerden Meclis’in ünlü “Mehmet”leri arasında Mehmet Şimşek, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Özhaseki, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Metiner, Mehmet Ali Şahin, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Mehmet Naci Bostancı gibi isimler yer alıyor. Meclis’te görev yapacak erkek milletvekillerinde 25 Mehmet ismiyle rekoru AK Parti kırdı. En çok “Mehmet” isimli milletvekilini Meclis’e gönderen şehir ise İstanbul oldu. İstanbul, Meclis’e 8 “Mehmet” gönderdi. Meclis’te yemin edecek dört partinin “Mehmet”ler listesi şöyle oldu:

İŞTE ÜNLÜ MEHMET’LER

AK Parti: Mehmet Habip Soluk, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Mehmet Altay, Mehmet Şükrü Erdinç, Mehmet Naci Bostancı, Mehmet Erdem, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Şimşek, Mehmet Erdoğan, Mehmet Öntürk, Mehmet Ali Pulcu, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Erdoğan Kubat, Mehmet Muş, Mehmet Metiner, Mehmet Bekaroğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Özhaseki, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Emin Şimşek.

Haberin Devamı

CHP: Mehmet Tüm, Mehmet Göker, Mehmet Göker, Mehmet Gökdağ, Mehmet Akif Hamzeçebi, Mehmet Bekaroğlu. 
MHP: Mehmet Günal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve Mehmet Erdoğan.
HDP: Mehmet Emin Adıyaman ile Dengir Mir Mehmet Fırat. 

23 MUSTAFA, 21 AHMET

Yeni dönem Meclis’te 23 milletvekilinin isminin de Mustafa olması dikkat çekiyor. Meclis’e giren ünlü “Mustafa”lar arasında AK Partili Mustafa Serdengeçti, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Ilıcalı, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Mustafa Yeneroğlu, İbrahim Mustafa Turhan, Mustafa Elitaş, Mustafa Hilmi Dülger, Mustafa Baloğlu, Mustafa Şükrü Nazlı, Mustafa Şahin, Mustafa Açıkgöz, Mustafa İsen ve Mustafa Yel dikkat çekti. Meclis’e giren “Mustafa”lar arasında CHP’den Mustafa Akaydın, Mustafa Tuncer, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Mustafa Ali Balbay ile Mustafa Hüsnü Bozkurt; MHP’den Mustafa Mit ile Mustafa Kalaycı’nın girmesi dikkat çekti. Meclis’te temsil edilen partilerin milletvekilleri arasında 21’i de Ahmet ismini taşıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Meclis’te AK Parti’den Ahmet İyimaya, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Eşref Fakıbaba, MHP’den Ahmet Kenan Tanrıkulu, CHP’den Ahmet Haluk Koç, Ahmet Tuncay Özkan gibi tanınmış isimler bulunuyor.

Meclis’te, yeni dönemde yeni parlamentoda 22 Ali yer alıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adaşı olan 21 isim de vekillik hakkını elde etti. 83 kadın milletvekili arasında en çok Ayşe ismi bulunuyor. Ayşe isimli 8 milletvekilini, 5 Fatma izledi.

 

BAKMADAN GEÇME!