Meclis'te artık Bahçeli de var Parksever de

Güncelleme Tarihi:

Mecliste artık Bahçeli de var Parksever de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeni Meclis, Türkiye'deki ‘soyadı mozaiği’ni de sergileyecek. Yeni dönemde TBMM'ye ilk kez giren milletvekillerinden bazıları, ilginç soyadlarıyla da dikkat çekecek.

DSP'li Ahmet Kumaş'dan DYP'li Nazım Çulcu'ya, MHP'li Mehmet Kundakçı'dan DSP'li Şenel Kapıcı'ya uzanan yelpazede, yeni soyadları biraraya getirilince renkli bir tablo ortaya çıkıyor.

TBMM'ye ilk kez giren MHP lideri Devlet Bahçeli ile DYP'li İlhan Parksever'in ‘doğayı’ anımsatan soyadları, FP'li Ramazan Toprak ve DSP'li Erdoğan Toprak'ın yanı sıra MHP'li Ali Uzunırmak ve Mihrali Aksu, FP'li Mahmut Göksu ile DSP'li Metin Soğuksu ve Suat Çağlayan, DYP'li Ömer Şengöl ve FP'li Mehmet Çiçek, FP'li Ramazan Gül, MHP'li Mustafa Gül, ANAP'lı Nadir Karaağaç ve DSP'li Rıdvan Budak ile tamamlanıyor.

YILDIRIM VE ŞİMŞEKLER

Bu tablonun üzerini örtecek DSP'li Ersin Gök, ANAP'lı Mehmet Güneş ve DSP'li Tandaç Güneş ile DYP'li İlyas Yılmaz Yıldız'ı unutmamak gerekirken, MHP'li Recai Yıldırım, DSP'li Şadan Şimşek ve MHP'li Abbas Bozyel, doğanın uyarılarını çağrıştırıyor.

Kurt-Kuş Meclisi'ne mevcutlara ek olarak 6 yeni ‘Arslan’, bir ‘Karaca’, iki ‘Ceylan’, bir ‘Kartal’ soyadında milletvekili giriyor; Mehmet Arslan- MHP, Hülya Arslan, Güler Arslan ve Binali Arslan- DSP, Beyhan Arslan- ANAP, Sadrettin Arslan- DYP, Melek Denli Karaca, Lütfü Ceylan ve Mehmet Ceylan- MHP ile İsmet Kartal-DYP. Bu mozaikte DYP'li Mustafa Kemal Aykurt, MHP'li Seydi Karakuş, MHP'li Ahmet Alpaslan ve DSP'li Nezire Karakuş da yerlerini alıyor.

OĞUL - ÖZ'LER

21. dönem Meclisi'nde de önceki gibi epeyce ‘oğlu’ ile biten soyadına rastlanırken, iki ‘Öksüz’ ve çok sayıda da ‘Öz’ ile başlayan soyadı bulunuyor.

OĞULLAR: Mehmet Metanet Çulhaoğlu-MHP, Rüstem Karadurmuşoğlu-MHP, Osman Müderrisoğlu- MHP, Yusuf Kurtoğlu- HP, Toruntay Nalbantoğlu- DSP, Mücahit Himoğlu- MHP, Mehmet Karapaşaoğlu-FP, Salih Dayıoğlu-DSP, Mehmet Bekaroğlu-FP, Burhan Bıçakcıoğlu-DSP, Mehmet Serdaroğlu-MHP, Sebahattin Çakmakoğlu-MHP, Ramazan Mirzaoğlu-MHP, Turhan İmamoğlu-DSP, Metin Musaoğlu-DYP, Nazıf Topaloğlu-DSP, Osman Zihnioğlu-MHP, Vedat Çınaroğlu-MHP, Ergün Dağcıoğlu-FP, Orhan Bıçakcıoğlu- MHP, Hakkı Cerrahoğlu- MHP, Sadi Somuncuoğlu- MHP, İbrahim Konukoğlu-DYP, Mustafa Ustaoğlu-DSP, Necip Piruzbeyoğlu-ANAP, Cahit Tekelioğlu-MHP, Fazlı Ağaoğlu-DSP.

MECLİS’İN ÖKSÜZLERİ ÖKSÜZLER:

Özkan Öksüz-FP, Enis Öksüz-MHP.

ÖZLER: Musa Öztürk- ANAP, Adnan Fatin Özdemir- MHP, Mehmet Özyol- FP, Yusuf Özdemir- DYP, Hayrettin Özdemir-MHP, Teoman Özalp-DYP, Ali Özdemir-MHP, Edip Özgenç- DSP, Bozkurt Yaşar Öztürk- MHP, Sühan Özkan- ANAP, Halil Özyurt-DSP

SİGARA YASAK AMA

MHP'li Mehmet Hanifi Tiryaki ve Muzaffer Çakmaklı, belki hiç kullanmıyorlar ama soyadları hep sigarayı çağrıştırıyor. Hasan Celal Güzel'in artık görev yapmayacağı yeni dönemde MHP'li Turan Çirkin ile DSP'li Ahmet Gözel ve DSP'li Mustafa Düz bulunuyor.

Yeni dönem Meclisi'nde ‘Kaya’ ve çeşitleri ile ‘kıymetli madenler’ de en popüler soyadı arasında yer alıyor; Sadık Yakut-MHP, Hayrettin Elmas-DSP, Hakkı Oğuz Aykut-ANAP, Müjdat Kayayerli-MHP, Şadi Aktaş-DSP, Kemal Çelik-DYP, Hüseyin Çelik-DYP, Faruk Demir-DSP, Adnan Kaya-DSP, Hasan Kaya-MHP, Mehmet Kaya-MHP, Muhterem Kaya-MHP, Kemal Kabataş-DYP, Mehmet Yalçınkaya-DYP, Naim Tümkaya-ANAP, Yalçın Kaya-MHP, Mustafa Verkaya-MHP, Mehmet Ali İrtemçelik-ANAP.

YAHNİCİ DE VAR

Yeni dönem Meclisi'nde Şevket Bülent Yahnici (MHP), Ali Arabacı (DSP), Vahit Kayırıcı (MHP), Fahrettin Kukaracı (FP), Merve Sefa Kavakçı (FP)'nın yanısıra ilginç soyadları da bulunuyor; Ali Halaman-MHP, Mehmet Telek-MHP, Musa Konyar-DYP, Mustafa Haykur-MHP, Hakkı Töre-DYP, Sadettin Tantan-ANAP, Maruf Cilli-DSP, Mehmet Şandır-MHP.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!