Meclis'te 2. kardeş skandalı

Güncelleme Tarihi:

Mecliste 2. kardeş skandalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM eski Genel Sekreteri Necdet Basa'nın, kızkardeşini 5 gün TBMM'de çalıştırarak süper emekli yapmasının ardından, şimdi de ‘2. kızkardeş skandalı’ patladı.

Basa döneminde Meclis'te işe giren 2. kızkardeşi Necla Eryurt'un TBMM Kütüphanesi'nde memurluk yaptığı, ancak ‘Anaokulu öğretmeni’ maaşı aldığı belirlendi. Basa, TBMM Kreşi'nde ‘Birim Amir Yardımcılığı’ görevi bulunmadığı halde, kardeşini fiilen bu göreve atamıştı. Ancak Kreş Yönetmeliği'nde bulunmayan bir makamda olması nedeniyle, Necla Eryurt ile kreş yönetimi arasında tartışmalar yaşanıyordu. Meclis'in yeni yönetimi bu durumu geçtiğimiz ay düzeltti. Meclis'ten üst düzey bir yetkili, ‘‘Kreş Yönetmeliği'nde Necla Eryurt'un çalıştığı böyle bir kadro yok. Kendisini kütüphaneye kaydırarak huzursuzluk ve usülsüzlüğü çözdük’’ dedi. Ancak bu kez de kütüphanede, ‘Dokümantasyon tasnif memuru’ olarak çalışan Necla Eryurt'un ‘Anaokulu öğretmeni’ kadrosuyla, diğer memurlardan 37.5 milyon lira fazla maaş aldığı belirlendi. Meclis yetkilileri bu hatanın da düzeltileceğini belirterek, ‘‘Eryurt'un 168 milyon lira maaş alması gerekiyor. Ancak öğretmen göründüğü için 205.5 milyon lira alıyor’’ dediler.

Necdet Basa, görevde bulunduğu sırada diğer kızkardeşi Şölen Başköylü'yü de 5 gün için Meclis'e memur olarak almış ve kardeşinin yüzmilyonlarca lira fazla para emekli ikramiyesi ve yaklaşık 50 milyon lira fazladan emekli maaşı almasını sağlamıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!