TBMM'nin yeni başkanı İsmail Kahraman

Güncelleme Tarihi:

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 18:10

TBMM Başkanı seçimi tamamlandı. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplanan Meclis'de yapılan seçimde yeni başkan üçüncü turda seçildi. AK Parti adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Meclis'in yeni başkanı olarak seçildi. Üçüncü tur oylamada seçilen Kahraman 316 üyenin oyu ile başkan seçildi.

Haberin Devamı

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, oylama sonucuna göre Meclis'in yeni başkanını İsmail Kahraman olduğunu açıkladı.İsmail Kahraman, üçüncü turda 316 oy aldı. İsmail Kahraman, Meclis’in 27. başkanı oldu.

Geçici Başkan Baykal, bir sonraki oturumun 24 Kasım salı günü yapılacağını açıklayarak oturumu sonlandırdı. İsmail Kahraman ilk turda 316, ikinci turda ise 318 oy almıştı.

Yeni Meclis Başkanı olarak seçilen İsmail Kahraman, oylama sonuçlarının açıklanmasından sonra, üyelere yönelik kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

ALDIĞI OYLARI BÖYLE GÖSTERDİ

AK Parti Meclis Başkan adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Genel Kurul’da oylamalar sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yan yana oturdu. İsmail Kahraman, Başbakan Davutoğlu’na ilk iki turda aldığı oyları gösterdi.

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman

Fotoğraf: Rıza ÖZEL

Haberin Devamı

"YASAMA VE DENETİM FAALİYETLERİ ANAYASA'YA UYGUN YÜRÜTÜLECEK"

TBMM'nin 27'nci başkanı seçilen Kahraman, kürsüde yaptığı teşekkür konuşmasında "TBMM'nin başkanlığı gibi yüce bir görevi tevdi ederek şahsıma göstermiş olduğunuz güvene şükranlarımı sunuyorum. Bu dönemde yapacağımız çalışmaların milletimizin huzuruna, esenliğine, devletimizin her yönden daha da gelişmesine katkı sağlayacağını umuyorum. Gerçekleştireceğimiz yasama ve denetim faaliyetleri, Anayasa'ya, mevzuata ve iç tüzüğe uygun olarak tam bir tarafsızlık içinde yürütülecektir. İnanıyorum ki milletvekillerimiz ve partilerimiz Meclis'imizin etkin ve verimli şekilde çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir. Milletimizin bizden beklentisi de budur. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar Meclis'imizde görev yapmış olanlardan vefat edenleri rahmetle ve minnetle anıyor, yaşayanlara hayırlı ömürler niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman

 

Haberin Devamı

"SAYIN DENİZ BAYKAL'A VE ÜYELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konuşmasında TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'a yönettiği başkanlık seçimi için teşekkür eden Kahraman, "Meclis'imizin 26'ncı döneminin yemin töreniyle başkanlık seçimi çalışmalarını yöneten Geçici Başkanlık Divanı'nın Başkanı Sayın Deniz Baykal'a ve üyelere teşekkür ediyorum. Milletimize ve devletimize hayırlı neticeler sağlayacak çalışmalar yapmayı bizlere nasip etmesini Allah'tan diliyorum. Göstermiş olduğunuz teveccühe şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. 

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman

HDP GRUBUYLA TOKALAŞAMADI

Kürsüdeki teşekkür konuşmasının ardından Kahraman, AK Parti grubunun bulunduğu sıraya gelerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ön sıradaki partililerle tokalaştı. Daha sonra sırasıyla CHP ve MHP gruplarına uğrayıp parti liderleriyle tokalaşan Kahraman, HDP grubunun ön sırasında hiçbir vekil bulunmadığı için MHP grubuna geçerek Devlet Bahçeli ve ön sırada bulunan diğer partililerle tokalaştı. 

Haberin Devamı

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman

CHP'Lİ ALTAY'DAN 'ATATÜRK' TEPKİSİ

Meclis Başkanı seçilen İsmail Kahraman'ın teşekkür konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kahraman'ın konuşmasında TBMM'nin kurucusu Atatürk'ü anmamasına üzüldüğünü belirterek "Sayın başkanı kutluyorum, tebrik ediyorum. Ancak TBMM Başkanının yaptığı teşekkür konuşmasında bu Meclis'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamasına üzüldüm" dedi.

Kahraman ise Altay'ın sözlerine "Bütün hizmet verenleri rahmetle andım. Salı günkü kurulda geniş şekilde konuşacağım" diyerek karşılık verdi. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, 24 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. 

Haberin Devamı

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman

GÖREVİ DEVRALDI

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni başkanı İsmail Kahraman, Meclis Geçici Başkanı Deniz Baykal’dan Meclis Başkanlığı görevini yapılan törenle teslim aldı.

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman

TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamanın ardından TBMM Başkanı Seçilen AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık makamına geçerek burada Meclis Başkanlığı görevini Meclis Geçici Başkanı Deniz Baykal’dan devraldı.

TBMMnin yeni başkanı İsmail Kahraman

Törende Kahraman ve Baykal’ın esprili konuşmaları dikkati çekti. Kahraman, TBMM mührünü devralırken Baykal’a bir buket çiçek hediye etti. Baykal, TBMM’nin 27’nci Başkanı İsmail Kahraman’a mührü teslim ettikten sonra lokum ikram etti.

Haberin Devamı

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR

TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 1940’ta Rize’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Kahraman, geçmişte Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği ve Kültür Bakanlığı yapmıştı.

2 NUMARA ANALİZİ: MİLLİCİ İSLAMCI EYLEMCİ


Kahraman, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapıyordu. Kahraman, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!