Meclis'in ‘Salon’ davası bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Meclisin ‘Salon’ davası bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurul Salonu'nun yenilenmesi sırasında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle haklarında 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 13 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün başlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk tarafından hazırlanan iddianamede, TBMM Genel Kurul Salonu'nun yenilenmesi için açılan ihale sürecinde, ihale konusunda yönetim kurulunca yetki verilen sanıklar zamanın Emlak Konut A.Ş Genel Müdürü Cihan Sakarya, Genel Müdür Yardımcısı Metin Güray, Fisun Merter, Hilmi Bertay ile ihale sürecinde icrai görev yapan İhale Kesin Hesap Müdürü Kemal Arer, Proje Uygulama Müdürü Ali Mirza Özbek, Kontrol Amiri Esendal Tan, Proje Kontrol ve Değerlendirme Daire Başkanı Ahmet Çelebi'nin, proje sözleşmesi ve Emlak Konut A.Ş Alım Satım Yapım ve Hizmet İhale Yönetmeliği'nin amir hükümlerine uymadıkları belirtiliyor.

Emlak Konut A.Ş Yönetim Kurulu üyeleri sanıklar Abdülbaki Karahan, Orhan Sezgin ve Mehmet Çevikgöz'ün, keşif özetsiz yapılan ve hukuken tartışılabilecek nitelikteki ihaleyi onaylayarak, ihaleyi alan firmaya normalin üzerinde kâr sağladıkları belirtilen iddianamede, proje müellifleri Adnan Ural ve İlhami Ural'ın da mesleki kontrollük görevlerini kötüye kullandıkları kaydediliyor.

İddianamede, 13 sanığın TCK'nın ‘görevin genel nitelikte kötüye kullanılması’ fiilini düzenleyen 240. maddesine göre 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

KALEMLİ FEZLEKESİ

TBMM eski Başkanı ve ANAP Kütahya Milletvekili Mustafa Kalemli hakkında ise aynı suçtan dolayı dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlanarak, TBMM Başkanlığı'na gönderilmişti. Kalemli'nin dokunulmazlığının önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda kaldırılması nedeniyle, fezleke, gereğinin yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilecek. Başsavcılık, fezlekenin ulaşmasının ardından Kalemli'nin ifadesine başvurduktan sonra soruşturmayla ilgili kararını verecek. Kalemli hakkında dava açılması durumunda, diğer sanıklar gibi 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!