Meclis'in balonları koktu!

Güncelleme Tarihi:

Meclisin balonları koktu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 12:04

Meclisi, balon kokusu sardı. TBMM'nin 90. yıl kutlamaları kapsamında Şeref Holü ve dış kulislere asılan 9 bin balon ısındıkça koktu.

Haberin Devamı

İŞTE MECLİS'TEKİ 9 BİN BALON - FOTO GALERİ

Etrafa yayılan ağır koku milletvekilleri ve gazetecilerin yanı sıra özellikle de söz konusu alanda görev yapan polisleri rahatsız etti.Â

5 Ocak'ta açılan sergi çerçevesinde asılan 9 bin balon, sürekli yanan avizelerin ısısıyla küçüldü. Balonlar küçüldükçe açığa çıkan plastik kokusu, burada görev yapan polislerin rahatsızlanmasına neden oldu. Hem polisler hem de bazı milletvekillerinin Meclis İdare Amirliğine başvurarak balonların kaldırılmasını istedikleri öğrenildi. Ancak Meclis yönetiminin bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunmadıkları belirtildi.

Aysel ALP YAZIYOR

Mecliste sürekli görev yapan bazı parlamento muhabirleri, kokunun dayanılmayacak derecede kötü olduğunu belirtirken, sergi alanından geçerken burunlarını kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

TBMM'nin 90. Yılı kutlamaları kapsamında, 9 bin balon alankurgu' tekniği ile asılmıştı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kavukçu'nun tasarladığı küre ve balonlar, kırmızı ve beyaz renklerden seçilmişti. Kavukcu,  ulusal ve milli renkler olan kırmızı ve beyazı seçtiklerini belirterek, ''Renklerde, bayrak ve Cumhuriyet ilişkisi var. Küreler, hem Türk milletini hem de burada bugüne kadar görev yapmış tüm milletvekillerini temsil ediyor'' demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!