Meclis'e rekor iş başvurusu

Güncelleme Tarihi:

Meclise rekor iş başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 12:18

TBMM'ye alınacak 10 Uzman Yardımcısı için hukuk, ekonomi, işletme, maliye ve kamu yönetimi alanlarında üniversite eğitimi görmüş 2500 kişi başvuruda bulundu. Adaylar, ÖSYM'nin yapacağı yazılı sınavı kazanan adaylar, sözlü sınava alınacaklar.

Haberin Devamı

TBMM Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, adayların başvuru süreleri 25 Ocak 2002 Cuma günü saat 18:00'de sona erdi.

Sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile gerçeğe aykırı belge ibraz edenler sınava kabul edilmeyecek, bu kişiler sınava girip başarılı olsalar bile sınavları geçersiz sayılacak. Bu durumda olan kişiler göreve alınmış olsalar dahi işlemleri iptal edilerek görevlerine son verilecek.

ÖSYM SINAVI

Adaylara uygulanacak yarışma ve yeterlik sınavı, Öğrenci Seçme ve yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak. Bu sınavda başarılı olanlar sözlü sınava alınacaklar.

ÖSYM tarafından yapılacak test sınavında, anayasa hukuku, idare hukuku, kamu hukuku, medeni hukuk, ceza hukuku, Türkiye'nin yönetim yapısı, ekonomi, maliye ve genel yetenek konularına ilişkin sorular yer alacak.

Haberin Devamı

Yazılı sınav sonucunda, 100 üzerinden en az 70 veya daha yüksek puan alan adaylar içinde en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, 10 kişilik kontenjanın 3 katı (30 aday) başarılı sayılacak.

Ayrıca adayların, başvuru sırasında tercih edecekleri İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden birinden ÖSYM tarafından yapılacak test sınavı ile seviyeleri ölçülecek. Yabancı dil bilgi seviyesi tercih sebebi olacak.

Yazılı sınav, 17 Mart 2002 pazar günü ÖSYM tarafından Ankara'da yapılacak. Sınav sonuçları, ÖSYM tarafından ilgililerin adreslerine gönderilecek ve TBMM Genel Sekreterliğince TBMM Kampusü içinde ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!