Meclis'e gitti... Yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Meclise gitti... Yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 13:22

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Balbay, saat 14.00'de Meclis kürsüsünde yemin etti. CHP'liler Balbay'ı ayakta alkışlarken hükümetten sadece Zafer Çağlayan'ın alkışladığı görüldü. Bu arada Balbay, ilk kez kürsüye çıkacak ve bütçe görüşmeleri üzerine kısa bir konuşma yapacak.

Haberin Devamı

Cezaevinden tahliye edilen CHP izmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere TBMM'ye geldi. Gelişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Balbay, "Gazeteci olarak çok girdim, ilk defa milletvekili olarak giriyorum. Gerçekten heyecanlıyım. İlk defa milletvekili olarak giriyorum. Bu Meclis'i çok önemsiyorum. Ne olursa olsun her şeyin üzerinde. Kendimce gerçekten 550 kişiyle birlikte yapabileceğimiz çok şey var diye hayal ediyorum. İlk adımı beraber atıyorum" dedi.

Balbay, daha sonra Genel Kurul Salonu’na girmeden önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu meclisteki makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Balbay’ı partisinin grup başkanvekilleri ile birlikte odasında karşıladı. Balbay ile Kılıçdaroğlu birbirlerine sarıldıktan sonra Balbay, grup başkanvekilleri ile tokalaştı.

Haberin Devamı

İŞTE KILIÇDAROĞLU İLE BALBAY'IN GÖRÜŞMESİNDEN KARELER

BALBAY BÖYLE YEMİN ETTİ

BALBAY GENEL KURUL'DA

CHP İzmir Milletvekili Balbay, 4 yıl 9 aylık tutukluluk süresinin sonunda tahliye edildi ve 10 Aralık'ta ilk kez Genel Kurul salonuna girdi.

Balbay uzun yıllar Ankara'da gazetecilik yaptığından dolayı sık sık TBMM'ye geliyordu. Ancak gazeteciler Genel Kurul salonuna giremiyorlar. Girebildikleri en ileri nokta milletvekilleri kulisleri. Balbay da yıllarca milletvekilleri kulislerine kadar gazeteci olarak girmişti. ancak bugün ilk kez milletvekili sıfatıyla Genel Kurul salonuna girdi.

BALBAY, TBMM'DE YEMİN ETTİ / Foto Galeri

BALBAY MECLİS'E BÖYLE GELDİ / HÜRRİYET TV

KILIÇDAROĞLU İLE GELDİ

Meclis'e gelir gelmez Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamına çıktı.

SADECE ZAFER ÇAĞLAYAN ALKIŞLADI

CHP'liler ayakta karşıladı. Genel Kurul açılır açılmaz Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Balbay'ı yemin etmek üzere kürsüye davet etti. CHP'liler Balbay'ın kürsüye gidişini ayakta alkışladı. Hükümetten ise sadece Ekonomi Bakanı zafer Çağlayan’ın Balbay’ı alkışladığı görüldü.

ERDOĞAN GENEL KURUL'DA YOK, BAHÇELİ YEMİNDEN SONRA GELDİ

Balbay'ın yemin ettiği oturumda Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salonda değillerdi. Bahçeli, yeminden sonra Genel Kurul salonuna geldi.

Haberin Devamı

Genel Kurul'un hükümete ayrılan sıralarında en önde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oturuyordu.

MHP'LİLERİN DE ELİNİ SIKTI

Balbay yemin ettikten sonra Genel Kurul'da CHP sıralarının en önünde oturanların ellerini tek tek sıktı. Ardından MHP'lilere ayrılan bölüme de geçerek orada da en önde oturan MHP'lilerin ellerini sıkıp yerine geçti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Balbay'ı kürsüden kutlayarak ''Yemin etmesinin 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne denk gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Çiçek, uzun süredir tutuklu olanların da özgürlüğe kavuşmaları dileklerini iletti.

6 BAKAN VARDI

Balbay'in yemininde hükümetten 6 bakan vardı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Zafer Çağlayan, Mehmet Müezzinoglu, Erdoğan Bayraktar , Hayati Yazıcı, Muammer Güler. Sadece Çağlayan’ın Balbay’ı alkışladığı görüldü.

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli yeminden sonra Genel Kurul Salonu’na geldi. Bahçeli Balbay’ı tebrik etmeden yerine oturduğu sırada Balbay CHP'li vekillerle kucaklaşıyordu.

Bakanlar Fatma Şahin, Mehdi Eker, Veysel Eroğlu yeminden sonra Genel Kurul’a geldi.

MAHİR ÜNAL DA KUTLADI

Balbay'ı AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da kutladı. Balbay'ı kutlayanlardan biri de Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertugrul Günay'dı.

Ardından BDP sıralarından kutlama geldi. Pervin Buldan, Sırrı Sakık ve Ayla Akat Ata, yanına gelerek Balbay'ı kutladı.

Balbay, kutlamaları kabul ederken eşi ve cocukları yeminden sonra salondan ayrıldı.

KAPLAN KÜRSÜNÜN YANINA OTURDU

Haberin Devamı

Mustafa Balbay'ın yemini sonrası BDP'li Hasip Kaplan söz alarak kürsüye geldi. Söze aynı tahliyeleri BDP'li milletvekilleri için de beklediklerini söyleyerek başlayan Kaplan'ın konuşması sırasında CHP sıralarında Balbay heyecanı vardı. Balbay'ın milletvekilleriyle kucaklaşması ve tebrikleri kabul etmesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kaplan'ın sözünü keserek CHP'lilere seslendi.

İŞTE O ANLAR / FOTO GALERİ

Çiçek "Heyecanınızı anlıyorum ancak Sayın Kaplan'ın da sözlerine devam edebilmesi için taktiri size bırakıyorum" dedi. Bunun üzerine Hasip Kaplan "Ben baştan başlarım sorun değil, müsaadenizle ben şöyle oturuyorum" diyerek kürsünün yan tarafına oturdu. Kaplan'ın bu esprili yaklaşımı Meclis'te gülüşmelere neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!