Meclis'e Berberoğlu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Meclise Berberoğlu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 23:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliyesini isteyerek, “Meclis Başkanı’nın ve AKP grubunun da bu duruma karşı çıkmasının tam zamanıdır” dedi. Faik Öztrak, dün CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MECLİS DEVLETE SAHİP ÇIKMALI

“MİLLETVEKİLİMİZ Enis Berberoğlu bir bayramı daha siyasi tutsak olarak geçirdi. Seçilmiş bir milletvekilinin tutuklu kalması, seçmen iradesine müdahaledir. Berberoğlu’nun hâlâ cezaevinde tutulması, Meclis’in kendi üyesinin dokunulmazlığıyla ilgili karar verme hakkına da müdahaledir. Meclis Başkanı’nın ve AKP grubunun da bu duruma karşı çıkmasının tam da zamanıdır. Yargıtay’ın karar vermekte gecikmesi, bundan sonra da Yargıtay’ın vesayet altında karar verme olasılığının giderek yükseldiğini göstermektedir. Meclisimizin adaletin öldürülmesine engel olmak ve devlete sahip çıkma zamanı gelmiştir.

DOLARI TUTTUK DİYE SEVİNİYORLAR

Vatandaşın alım gücü günden güne eriyor. Biz ‘Ekonomide öncelikli sorun iktidarın yanlış politikalarıdır’ dedikçe onlar ‘Biz yanlış yapmadık, sorumlu Trump yönetimidir’ diyor. Hatalarını ezan, din, bayrak, millet gibi kutsal değerlerimizin, ekonomik savaş gibi kavramların arkasına saklayıp bu işlerden sıyrılmak istiyorlar. Dolar 6 lira oldu ama ülkeyi yönetenler ‘Doları tuttuk’ diye seviniyor. Neresini tuttunuz?
Brunson krizi evet tetikleyicidir ama bugün ülkenin içinde bulunduğu halin tek sorumlusu değildir. Trump’ın haksız hukuksuz tek taraflı yaptırımları, TL’deki düşüşün üçte birini dahi açıklayamamaktadır. Burada kendi hatalarımız var, Türkiye’nin ucube tek adam parti devleti rejimine doğru ısrarla gidişi var. Trump’ın haksız, hukuksuz yaptırımlarının arkasına sığınıp kimse kendini temize çıkaracağını sanmasın. Sizin ekonomiyi dolarkolik eden yanlış politikaların vebali büyüktür. Sorunu erteleyen önlemler kalıcı değildir. Yapılan her şey kurala bağlanmalıdır, bu süreçte TBMM’nin toplantıya çağrılması bu güvensizlik algısını kırmakta önemli rol oynayacaktır.

Haberin Devamı

İŞBİRLİKLERİ ÖNEMLİ

(Erdoğan ile May görüşmesi) Son dönemde Türkiye’nin, Trump’ın izlediği politikalar nedeniyle Avrupa’ya yakınlaşması dikkatle izlenmelidir. Çok açık söyleyeyim Trump sadece Türkiye için değil, tüm dünya için sorundur. Trump’ın kavgacı, dayatmacı uslubu dünya ticareti bakımından da tehlikelere neden olmaktadır. Bu çerçevede bu işbirliklerinin önemli olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘ANNELERDEN DAHİ KORKU’

“Cumartesi Anneleri’nin yaptığı 700’üncü toplantı, polisin saldırısına uğradı. Bu yapılan hakkın aranması özgürlüğünün açıkça engellenmesidir. İktidar her türlü protestoyu terör örgütü yandaşlığı olarak görürse, bu işin sonu olmaz. Sayın Bakan’a bir tavsiyede bulunuyorum. Terör örgütü yandaşı mı arıyor? Şu sözleri kimler etmiş. ‘Öcalan Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açıyor’, ‘PKK terör örgütü değildir’... İçişleri Bakanı’na tavsiyem bu lafları edenleri bulsun. Bu yaşananlar, ekonomide sıkıştıkça, ülkeyi yönetmekte her geçen gün zorlanan iktidarın, annelerden dahi korkmaya başladığını, bundan sonra otoriterleşerek, hukuksuzluğa, şiddete, zulme başvurarak, milleti sindirmeye çalışacağının ipuçlarını veriyor.
(İçişleri Bakanı Soylu’nun Cumartesi Anneleri’ne ilişkin sözlerinin sorulması üzerine) Sayın İçişleri Bakanı’nın açıklamaları ilginç. İçişleri Bakanı’nın görevi sonuç itibari ile bu insanların kimler tarafından öldürüldüğünün ve cesetlerinin, kemiklerinin bulunması. Anneler bunu istiyorlar.”

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!