Meclis yeni yıla hızlı giriyor

Güncelleme Tarihi:

Meclis yeni yıla hızlı giriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 10:31

TBMM, 2002 yılına yoğun bir tempoyla girmeye hazırlanıyor. Genel Kurulu, 3-11 Ocak 2002 tarihleri arasında aralarında İhale Yasa Tasarısı'nın da bulunduğu 5 tasarı ve 2 uluslararası anlaşmayı sonuçlandıracak.

Haberin Devamı

İktidar grupları, yeni yılın ilk günlerinde TBMM Genel Kurulu`nun çalışma saatleri ve görüşülecek tasarılar konusunda anlaşmaya vardılar.

Buna göre Genel Kurul, 3-11 Ocak 2002 tarihleri arasında cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri dahil 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurul çalışmaları 3 Ocak günü, yarım kalan Tütün Yasası`nın görüşülmesiyle başlayacak. ``Terörist Bombalamaların Ortadan Kaldırılması`` ile ``Terörizmin Finansmanının Önlenmesi`` konusundaki uluslararası sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair iki yasa tasarısı aynı gün sonuçlandırılacak.

Sözkonusu sözleşmeler, terörizm faaliyetleri ile terörizme mali destek sağlanmasının suç sayılması, bu suçun ağır cezalara tabi tutulması için gerekli önlemlerin alınması ve taraf devletler arasındaişbirliğinin sağlanmasını öngörüyor.

Haberin Devamı

Kamu ihaleleri ve ihale sözleşmelerine ilişkin toplam 117 maddedenoluşan iki tasarı da yeni yılda yasalaştırılacak.

Bu tasarılardan sonra ise sıra yerli ve yabancı sermayenin teşviki konusunda düzenlemeler getiren Endüstri Bölgeleri Yasa Tasarısı ele alınacak.

Bunun ardından bazı bankalara kaynak aktarımını da öngören ve iktidar ortakları arasında da anlaşmazlığa yol açan reel sektörün malisektöre olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını düzenleyen tasarı görüşülecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı hizmetlerindeki indirimli tarifelerin kaldırılması ile yeni gelir kaynakları oluşturulmasına ilişkin yasa tasarısı ise yeni yılın ilk haftasında sonuçlandırılacak son yasal düzenleme olacak.

KOMİSYONLAR

Öte yandan, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının daha etkin kullanımını sağlamak ve komşu ülkelerle olan su sorununa çözüm bulmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu 2 Ocak Çarşamba günü çalışmalarını sürdürecek.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu da 3 Ocak Perşembe günü başkanlık divanı seçiminden sonraki ilk toplantısını yapacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!