Meclis’te darbe tartışması

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te darbe tartışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

Yargıtay ve Danıştay’ı yeniden düzenleyen tasarının Genel Kurul’daki görüşmelerine “darbe” tartışmaları damgasını vurdu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bir belgeyi göstererek AK Partili Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın Kenan Evren’in avukatlığını yaptığını söyledi. İyimaya ise Evren’in avukatlığını yaptığını kabul etti ancak para almadığını belirtti. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İnce, şunları söyledi: “Kimmiş postal yalayıcısı onu göstereceğim. Siz yalnızca darbe tüccarı olmakla kalmayıp darbecilerin avukatıymışsınız da haberimiz yokmuş. Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi Mahkemesi Ankara Asliye 15’inci Hukuk Hâkimliği, okuyorum; Kenan Evren adına avukatı Ahmet İyimaya. Duyduk duymadık demeyin. Sizi gidi darbe şakşakçıları sizi, sizi gidi darbe tüccarları sizi, sizi gidi Ergenekoncular sizi.”

CHP’li İnce’nin ardından kürsüye gelen İyimaya şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bir sabah Turgut Akıntürk, bana telefon açtı. ‘Ahmet Bey, Kenan Paşa’ya dava açıldı, davayı kabul eder misin?’ dedi. Vicdani sorgumdan geçirdim. Bir darbe yapmış insanın hukuktan yardım isteme talebine, ben davayı aldım. Ama avukatlık yaptım. Bir zarf içinde Çankaya’dan para geldi. 500 lira para. ‘Parasını almıyorum ve iade ediyorum’ dedim. Siyaseti şahsiyet yamyamlığına dökmek isteyenler bilsinler ki Ahmet İyimaya’nın böyle yamyamların hayal sofralarına pirzola olmayacak kadar şeffaf, ahlaklı ve adil bir hayatı vardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!