Meclis gibi tutanak tuttuk

Güncelleme Tarihi:

Meclis gibi tutanak tuttuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:00

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Hâkim Ertekin, “Yargı meselesi hallolundu! Yargının eşekli demokrasi ile imtihanı” adlı kitabında yargıyı sarsacak iddialar ortaya attı. Ertekin, HSYK seçimleri öncesi yapılan liste pazarlıklarını anlattığı kitabı dernekte Meclis’teki gibi hazırladıkları tutanaklara dayanarak yazdığını söyledi.

Haberin Devamı

DEMOKRAT Yargı Derneği Eşbaşkanı ve Beypazarı Hâkimi Orhan Gazi Ertekin, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde yapılan liste pazarlıklarını ve sürecin perde arkasını anlattığı kitabı, dernekte Meclis’teki gibi hazırladıkları tutanaklara dayanarak yazdığını söyledi. “Yargı meselesi hallolundu! Yargının eşekli demokrasi ile imtihanı” adlı 211 sayfalık kitapla ilgili olarak Ertekin, “Kendi eylemlerini kamuoyundan saklayan bir siyasi geleneğin yok olması gerekiyor. Ben bu tutanakların açıklanmasını tarihi bir görev saydım ve bir başlangıç olmasını istiyoruz” dedi.
Aracı Osman Can
Ertekin, Adalet Bakanlığı’nın HSYK seçimlerinde aday çıkarmamaları karşılığında, dernekten iki adaya bakanlık listesinde yer verilmesi teklifine, derneği birlikte kurduğu daha sonra ayrılan Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Osman Can’ın aracılık ettiğini söyledi. Ertekin, “Aracımız Osman Can’dı. Yönetim kurulu üyeleri de yaşananlara şahittir. ‘Bu görüşme, böyle bir teklif yok’ deniyorsa, o zaman Osman Can’a sormak lazım. Görmek isteyen herkese o tutanakları da gösteririm” dedi.
Eşeğe oy veririm
Ertekin, bir hâkimin, “HSYK seçimini Adalet Bakanlığı ve müsteşar yürütüyor. Ben şahsen Adalet Bakanlığı eşeği aday gösterse eşeğe oy veririm” dediği iddiasının da yer aldığı kitabın, yargıyı sarsan teklifle ilgili bölümünü nasıl hazırladığını şöyle anlattı: “18 Eylül’de dernekte toplantı yaptık. Bütün arkadaşlarımız o süreçte, kendi notlarını aldılar. Osman Can da aldı, Yargıtay üyeleri de Demokrat Yargı baskılı defterlere not aldı. Osman Can da, Yargıtay üyeleri de o notlarını defterlerini bıraktı. Osman Can’ın ifadeleri de elimizde.
Tutanaklar tek tek ortaya kondu. Tuttuğumuz defterlere baktık. O gün orada bulunan bütün arkadaşları çağırdık. Kendi hazırladığım tutanağı gösterdim. Genel bir kabulle ortak tutanak hazırladık. Meclis’te nasıl yapıldıysa, öyle yapıldı. Bunu herhalde Ekim’e doğru yaptık. Ben ve 4-5 arkadaşımız notlarımızı ele aldık. Ben temize çektim. Bir ay sonra yeniden tartışmaya açtık. Son şekli verildi. Arkadaşlardan biri 2-3 ay sonra bana ‘sanki fotoğraf çekmişsiniz. Ben de oradaydım’ dedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!