Meclis Başkanı MHP'li olursa içeri giremez

Güncelleme Tarihi:

Meclis Başkanı MHPli olursa içeri giremez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Meclis Başkanlığı'nı mutlaka almak isteyen MHP, Meclis'in teamül ve kurallarından taviz verilmeyeceğini ön plana çıkarıyor. Bu çerçevede, MHP'nin Genel Kurul'a türbanlı girişe izin vermeyeceği belirtiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi, yarın DSP ile yapmayı öngördügü pazarlıkta, iktidar ortağı da olsa, muhalefette de kalsa Meclis Başkanlığı'nı isteyecek. MHP, Meclis Başkanı'nın kendisinde olması durumunda ise Meclis'in teamüllerine ve kurallara uygun davranarak, Genel Kurul'a türbanla girilmesine izin vermeyecek.

MHP Genel Sekreteri Koray Aydın ise MHP'nin yemin töreni sırasında yaşanan ‘Türban Krizi’ndeki sessiz tutumunu savundu. Aydın, MHP'nin 65 milyonun hassasiyetini de düşünerek en doğru tutumu belirleyip uyguladığını belirtti.

UZLAŞMAYA DARBE

MHP'nin, FP'nin provokasyonuna gelmediğini söyleyen Aydın, ‘‘Başörtüsü sorunu kavgayla, eylemle çözümlenemez. Merve, uzlaşma zeminine darbe vurdu’’ dedi. Aydın şöyle devam etti:

‘‘Devletin kurumları ile zıtlaşmayı uygun bulmuyoruz. Biz, Türkiye'nin denge partisiyiz. Herkesi de sorumluluk içinde uzlaşmaya çağırıyoruz.’’

ECEVİT’E ELEŞTİRİ

Başbakan Ecevit'in tutumunu da eleştiren Aydın, şöyle dedi:

‘‘Şu anda Başbakan Ecevit'in kendisi değil mi? Emrinde ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı var. Meclis'in geçici başkanı ve idare amirleri var. Yemin töreninden önce iç tüzüğe göre kimin nasıl davranacağı kürsüden açıklanabilirdi. Görevlilere de talimat verilip, Merve'nin oldu-bittisine izin verilmeyebilirdi. Bu konuda en büyük sorumluluk Başbakan olarak Sayın Ecevit'indir.’’

Genel Başkan Yardımcısı Sadi Somuncuoğlu da, ‘‘Meclis'te meseleler eylemle çözülmez. Meclis zemini, uzlaşmayla bu konuda çözüm bulacak’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!