MEB'den velilere domuz gribi formu

Güncelleme Tarihi:

MEBden velilere domuz gribi formu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 16:54

Milli Eğitim Bakanlığı, “domuz gribi” aşısı yapılacak veya yapılmayacak öğrencilerin belirlenmesi için Sağlık Bakanlığınca hazırlanan dilekçe formu velilere ulaştırılmak üzere illere gönderdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yayımladığı “Pandemik A (H1N1) Aşı Kampanyası” konulu genelgede, halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığınca belirlenecek program dahilinde, MEB'e bağlı resmi ve özel tüm okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve mesleki eğitim merkezleri ile özel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik aşı kampanyasının başlatılacağını belirtti.

Aşılamanın mecburi olmaması nedeniyle söz konusu kampanya ile ilgili olarak ihtiyaç duyulacak aşı miktarının belirlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çubukçu, Sağlık Bakanlığınca hazırlanan form dilekçe ile aşı yapılacak veya yapılmayacak öğrencilerin önceden belirlenmesinin gerektiğini ifade etti.

Çubukçu, “Sağlık Bakanlığınca hazırlanan dilekçenin öğrenci sayısı kadar çoğaltılıp velilerine ulaştırılarak imzalattırılıp, geri dönüşünün sağlanması ve okul müdürlerince muhafaza edilmesi, form dilekçeler değerlendirilip okul bazında aşı yapılacak öğrenci sayısının belirlenerek il milli eğitim müdürlüklerince il sağlık müdürlüklerine bildirilmesi” talimatı verdi.

FORM DİLEKÇE

Velilere verilecek form dilekçede, domuz gribinin kolay bulaşan bir hastalık olduğu ve bütün dünyada ve Türkiye'de hızla yayıldığı hatırlatıldı.

Formda, “Hastalık özellikle risk gruplarında ağır seyrederek ölümlere yol açmaktadır. Hastalananların yarısı ve ölümlerin yaklaşık beşte biri çocukluk yaş grubundadır” denildi.

Aşının bu hastalıktan korunmada en etkili yöntem olduğunun ifade edildiği formda, şunlar kaydedildi:
“Hastalıktan korunmak için çocukların aşılanması Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi ile birlikte Türkiye Grip Pandemisi Bilim Kurulunca da tavsiye edilmiş ve bu karar Sağlık Bakanlığınca uygulamaya konmuştur. Devletimiz aşıyı temin ederek halkımızın hizmetine sunmuştur. Aşının koruyuculuğu, uygulanmasından iki hafta sonra başlamakta ve yüzde 90'ın üzerinde koruyuculuk oluştuğu bildirilmektedir.”

Aşının güvenilir olduğunun da vurgulandığı formda, aşı sonrasında ne tip yan etkilerin görülebileceği de anlatıldı.
Formda önümüzdeki günlerde çocuklara pandemik grip aşısı yapılmasının planlandığı hatırlatılarak, velilerden çocuğuna aşı yapılmasını uygun bulup bulmadığına ilişkin seçeneği işaretlemesi ve formu imzalayarak okul yönetimine veya sınıf öğretmenine vermesi istendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!