Sözleşmeli öğretmen atama başvurusu için son güne giriliyor!

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmen atama başvurusu için son güne giriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 13:55

Sözleşmeli öğretmen başvurusu ile müracaat sayısı 120 bine yaklaşılırken, süreç için son güne giriliyor. Türkiye genelinde birçok branştan 120 bine yakın vatandaşın başvuruda bulduğunu sözleşmeli öğretmen alımı için son tarih 8 Mart olacak. Peki, sözleşmeli öğretmen başvurusu için süreç nasıl ilerleyecek? İşte, MEB'in MEBBİS portalı aracılığıyla gerçekleştirilebilen başvuru süreci hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmen açığını kapatmak ve atama bekleyen öğretmenleri istihdam etmek için 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağını açıkladı. MEB başvuruların MEBBİS sistemi üzerinden yapılacağını belirtti. Öğretmen adayları ise, söz konusu alımlar için nasıl başvuru yapılacağını ve sözlü sınavların ne zaman yapılacağı gibi konuları merak edip araştırıyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru şartları neler? Hangi branşlarda alım olacak?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ataması yapılacak yeni 20 bin sözleşmeli öğretmen için başvurular 2-8 Mart arasında Bakanlığın ‘ilkatama.meb.gov.tr’ adresi üzerinden yapılacak. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleşecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda olacak.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. 2 Mart'ta ön başvurusu alınmaya başlanan sözleşmeli öğretmenlik sınav merkezi tercihleri 8 Mart'ta yapılacak. Adaylar yayımlanan duyuruda belirtilen sözlü sınav merkezleri listesinde, sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecek. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS PUAN ŞARTI

Adaylar; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusça alanlarına ‘KPSSP120’ puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Haberin Devamı

HANGİ BRANŞLARDA ALIM OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) martta yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasıyla ilgili kontenjan bilgilerini de paylaşmıştı. Buna göre en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti. 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart; sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılacak.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güven ile ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği, eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

BAKMADAN GEÇME!