MEB sorunları tespite çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

MEB sorunları tespite çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 15:16

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Türkiye'deki çocukların sorunlarının tespiti için internet üzerinden başlattıkları kampanyaya, herkesten destek beklediklerini bildirdi.

Bostancıoğlu, çocukların sorunlarının saptanması amacıyla, UNICEF ile işbirliğiyle 19 Aralık 2001 tarihinde, internet üzerinden ''Çocuklar İçin Evet Deyin'' kampanyası başlattıklarını ifade etti. Kampanya çerçevesinde 10 temel ilke belirlendiğini kaydeden Bostancıoğlu, katılımcıların bunlar arasından 3'ünü işaretleyerek çocukların sorunlarına ilişkin öncelikleri saptayacaklarını dile getirdi. Bostancıoğlu, kampanyadan elde edilecek sonuçlarla ilgili hazırlanacak raporun, Birleşmiş Milletler Çocuk Özel Oturumu'na sunulacağını kaydetti.

Oturumdan çıkacak sonucun, gelecek 10 yılda çocuklar için yapılacak çalışmalarda belirleyici olacağını vurgulayan Bostancıoğlu, şöyle konuştu:

''İnanıyorum ki bu kampanyaya, öğrenci sayımıza yakın katılım olacak. Bu kampanyanın iki önemli yönü var. Biri çocukların kendilerine ilişkin sorunlarla ilgilenmeleri, diğeri, çocuklarımızın uluslararası bir organizasyona katılma alışkanlığını elde etmeleri. Böyle bir çalışmayı ilk defa yapıyoruz.''

Kampanyaya katılımı sağlamak amacıyla genelge de yayımladıklarını belirten Bostancıoğlu, çocukların sorunlarının sağlıklı verilerle çözümlenmesi için kampanyaya geniş katılımın önem taşıdığına işaret etti.

Bakan Bostancıoğlu, ''Çocukların sorunlarının tespiti için internet üzerinden başlattığımız kampanyaya, herkesin desteğini bekliyoruz'' dedi.

SORUNLAR

Bostancıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, ''Çocuklar İçin Evet Deyin'' kampanyasında, herkes tarafından benimsenmesi hedeflenen ilkeler, ''Hiçbir çocuğu dışarıda bırakmama, önceliği çocuklara verme,her çocuğa bakım, HIV-AIDS'e karşı savaş, çocuklara zarar verilmemesi ve çocuk istismarının sona ermesi, çocukları dinlemek, her çocuğun eğitilmesi, çocukları savaştan korumak, çocuklar için dünyayı korumak; yoksullukla savaş-çocuklara yatırım yapmak'' olarak sıralandı.

Katılımcılar, bu 10 konu arasından 3'ünü belirleyecekler. Böylece ülkede, çocuklarla ilgili öncelikli sorunlar tespit edilmiş olacak.

EN BÜYÜK SORUN EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı, kampanyaya resmi ve özel öğretim kurumlarındaki tüm öğrenci, öğretmen, yönetici ve diğer çalışanlarla velilerin katılımının sağlanmasını istedi.

Ayrıca kampanyaya, bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' adresli internet sitesinden de katılım olanağı tanındı. İnternet bağlantısı ya da bilgisayarı bulunmayan yerleşim merkezlerindeki okullar için, bilgisayarlar okullara götürülerek ya da öğrenciler ilçe merkezlerine getirilerek katılım sağlanıyor.

Yaklaşık 1 aydır süren kampanyaya, 300 bin civarında kişi katıldı.Kampanya, 29 Mart 2002 tarihine kadar devam edecek. Katılımcılar, Türkiye'de çocuklarla ilgili en önemli sorunun ''eğitim'' olduğunu belirtiyor. ''Yoksullukla savaş-çocuklara yatırım yapmak'' ikinci, 'Hiçbir çocuğu dışarıda bırakmamak'' da üçüncü önceliği oluşturuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!