MEB, kopyacılara karşı sertleşti

Güncelleme Tarihi:

MEB, kopyacılara karşı sertleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

Kamu Personel Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) kopya skandalı üzerine sınavlarda güvenlik önlemlerini artıran ÖSYM’nin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) sınavlara ilişkin yeni düzenleme yaptı.

Milli Eğitimi Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla 17 Aralık 2010’da yürürlüğe giren ve MEB Tebliğler Dergisi’nde yayınlanan Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde yapılan düzenlemeler özetle şöyle: “Açıköğretim okulları ile ehliyet sınavları ve SBS’de kopya çekenler, bir yıl süreyle sınavlardan uzaklaştırılacak.”

Sorulara güvenlik kilidi

“Soru kitapçıkları, fiziki bakımdan güvenliği sağlanmış, dış dünya ile bağlantısı kontrollü kapalı devre çalışması yapılan ortamlarda basılacak. Soru basarken bu ortamlarda çift yönlü iletişim araçları bulundurulmayacak, görüşme yapılamayacak. Bu bölümde olanlar bölümlerini ne olursa olsun terk edemeyecek. Kitapçıkların dağıtımında ve cevap kağıtlarının toplanmasında, seri numaralı güvenlik poşetleri ve özel hazırlanmış seri numaralı güvenlik kilitleriyle güvenlik altına alınan kutular kullanılacak. Soru kitapçıklarını taşıyan kamyon kasaları, seri numaralı güvenlik kilitleriyle kilitlenecek ve kuryeler eşliğinde gönderilecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!