MEB ilköğretim okullarına bilgisayar alacak

Güncelleme Tarihi:

MEB ilköğretim okullarına bilgisayar alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında kullanılmak üzere televizyon, video, tepegöz ve ders kasetleri almak amacıyla Pazartesi günü ihaleye çıkacak.

Temel Eğitim Programı kapsamında Dünya Bankası kredisiyle gerçekleştirilecek ihalenin tahmini bedeli 10.6 milyon dolar olarak belirlendi. İhaleye katılmak için 30 firma başvurdu.

İhaleyle, 3 bin 10 ilköğretim okulu için 3 bin 10 adet televizyon, 5 bin 728 ilköğretim okulu için 6 bin 51 adet video, 3 bin 10 ilköğretim okulu için 3 bin 866 adet tepegöz alınacak.

İhale kapsamında ayrıca, 5 bin 802 ilköğretim okulu için Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Sanat, Müzik ve Hayat Bilgisi derslerine ait kasetlerin çoğaltımı yaptırılacak. Söz konusu derslerle ilgili 1 milyon 18 bin 74 adet kaset çoğaltılacak.

Bunların yanı sıra 5 bin 802 ilköğretim okulu için Genel Bilim, Sosyal Bilgiler, Matematik, Hayat Bilgisi ve Türk Tarihi alanlarında 5bin 812 adet tepegöz saydam seti de alınacak.

8 yıllık zorunlu eğitim yürürlüğe girmeden önce başlatılan Temel Eğitim Programı'nın, temel eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla kapsamı genişletildi.

Dünya Bankası kredisiyle desteklenen Temel Eğitim Programı'yla ilköğretimin kalitesini artırmak, okullaşma oranı yüzde 100'e çıkarmak, sınıf mevcutlarını 30'a indirmek, okulların bilgisayarla donatılarak öğrencilerin ve öğretmenlerin bilgisayar okuryazarı olmasını sağlamak, her öğrencinin en az bir yabancı dil öğrenmesine imkan vermek ve öğretmen ve yöneticilere sürekli hizmet içi eğitim vermek hedefleniyor.

Temel Eğitim Programı kapsamında bugüne kadar Türkiye genelindeki 2 bin 802 ilköğretim okuluna bilgisayar teknolojisi sınıfı kurma çalışmaları, Marmara Bölgesi'ndeki okullar dışında, tamamlandı. Bu okullardaki bilgisayar teknolojisi sınıfları için 3 bin 41 adet televizyon, 4 bin 740 adet tepegöz satın alınarak, dağıtıldı.

İlköğretim okullarında oluşturulan her bilgi teknolojisi sınıfında, bilgisayar, yazıcı, eğitim yazılımları, eğitsel içerikli oyunlar, elektronik referanslar, video, televizyon, tepegöz, eğitsel içerikli video kaset ve saydamlar, ofis yazılımları ve bilgisayar okuryazarlığı için ofis yazılımları bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!