MEB EBA E-kurs öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA öğretmen şifresi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

MEB EBA E-kurs öğrenci girişi nasıl yapılır EBA öğretmen şifresi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 11:01

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) modülü sayesinde öğrenciler ve öğretmenler, destekleme ve yetiştirme kurslarındaki işlemlerini kolayca yapabilmektedir. Peki, EBA e-kurs öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA öğretmen şifresi nasıl alınır? EBA hangi hizmetleri sunmaktadır? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

EBA modülü üzerinden öğrenciler e-kurs girişi yaparak deneme sınavları, başvurular ve kayıt gibi işlemleri yapabildikleri gibi, öğretmenler de kurs açma talebinde bulunabilir ve yeterli kontenjanın sağlanması halinde ders verebilirler.

EBA E-KURS ÖĞRENCİ GİRİŞİ

EBA modülüne giriş yapmak isteyen öğrencilerin öncelikle bir EBA şifresine sahip olması gerekmektedir. EBA şifresi öğrenciye okul yönetimi veya öğretmenler tarafından verilmektedir. Öğrenciye şifre vermek isteyen yetkili EBA sistemine (http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/) giriş yaparak, kullanıcı adının olduğu bölümden ‘Öğrenci Şifre’ seçeneğini tıklamalıdır. Daha sonra öğrencinin T.C. kimlik numarası girilerek EBA şifre verme işlemi tamamlanmaktadır.

EBA şifresini alan öğrenciler sisteme ‘http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/’ web sitesinden giriş yaparak EBA Girişi kısmından kullanıcı adı ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Giriş yapan öğrenciler buradan istedikleri derslere ait kursları seçebilir ve kontenjan olması halinde eksiklerini açılacak kurslarla tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

EBA E-KURS KURS DÖNEMLERİ

MEB EBA Destekleme ve Yetiştirme kurslarının 2. dönemi geçtiğimiz gün başladı. Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) sayesinde öğrenciler ekSik oldukları derslerle alakalı kurs alıp eksiklerini giderebilmekteler. EBA 2. dönem kursları 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek.

EBA 2. Dönem kursları 8 Şubat 2016 tarihinde başlayacak ve 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. EBA kursları 3 dönemden oluşmaktadır. EBA kurs dönemleri başlama ve bitiş tarihleri aşağıdaki gibidir;

EBA II.dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlar ve okulların kapanmasına kadar devam eder.

EBA III.dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.

EBA I.dönem ve II.dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilmektedir.

EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ ALMA

EBA modülüne giriş yapmak isteyen öğretmenlerin EBA şifresi oluşturması gerekmektedir. Bunun için EBA şifresi almak isteyen öğretmenler öncelikle http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesinden ‘MEBBİS Girişi’ kısmına tıklayarak Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girmelidir. MEBBİS sistemine giriş yapan öğretmenlerin karşısına ‘EBA Şifre Oluşturma Ekranı’ gelecektir. Öğretmenler bu ekrandan şifre oluşturarak EBA’ya giriş yapabilirler.

Haberin Devamı

BILL GATES NOTLARI DA EBA’DA

Bilişim dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in eğitim, bilim ve yaşamla alakalı aldığı tüm notlar artık EBA modülünde yer alıyor. MEB tarafından oluşturulan “Gatesnotes" blogunda, Bill Gates'in kendi özel notları bulunmakta. Bill Gates'in notlarına ait videolar ise http://www.eba.gov.tr/video/gatesnotes web sitesinden izlenebilecek.

2016 DYK ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

EBA kurslarında görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, EBA şifreleriyle sisteme girerek, e-kurs modülünde görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunabilmektedirler. Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden biri için 3 tercih hakkına sahiptir. Öte yandan isteyen öğretmenler ilçede belirledikleri bir okulda da görev alabilmektedirler.

Haberin Devamı

Kurslara yapılan öğretmen atamaları kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihlerine göre yapılmaktadır. Ancak tercih yaptığı halde hiçbir kursta görev alamayan öğretmenler de ilçe komisyonları tarafından tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde görevlendirileceklerdir.

EBA MODÜLÜNDE YER ALAN HİZMETLER

EBA modülünde verilen hizmetlerden bazıları aşağıdaki gibidir;

Haber Modülü

Dünya Modülü

e-kitap

Video Modülü

Ses Modülü

Görsel Modülü

Tartışalım Modülü

EBA Market

e-ders modülü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!