MEB açık lise sınavları ne zaman yapılacak? AÖL 1. dönem sınavları takvimi açıklandı

Güncelleme Tarihi:

MEB açık lise sınavları ne zaman yapılacak AÖL 1. dönem sınavları takvimi açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 15:38

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) 1. dönem sınavları için geri sayım başladı. Lise eğitimine açıktan devam eden öğrenciler, kasım ayına girilmesiyle birlikte araştırmalarına hız verdi. Peki, MEB açık lise sınavları ne zaman yapılacak? İşte, MEB açık lise sınav takvimi ve konu ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi’nin (AÖL) 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavlarının ne zaman başlayacağı, çok sayıda öğrenci tarafından merak ediliyor. AÖL kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler bu kez 1. dönem sınavlarının yapılacağı tarihe çevrildi. Peki, MEB açık lise sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayımladığı iş takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 07- 08 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. 1. dönem sınava giriş yerlerinin internette erişime açılması ise 4 Aralık'ta yapılacak.

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarıda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!