'Mazot kendiliğinden 1 YTL olacak'

Güncelleme Tarihi:

Mazot kendiliğinden 1 YTL olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 19:00

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Adil Aşırım, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi'nin (KDV) kaldırılması durumunda mazotun kendiliğinden 1 YTL olacağını söyledi.

Haberin Devamı

GP'nin, mazotun 1 YTL'ye satılabileceğini açıklamasıyla, diğer partilerin ezberini bozduğunu savunan Aşırım, şöyle konuştu: “Öteden beri siyasi partiler, kimsenin okumadığı seçim beyannameleriyle halka somut olmayan, halkın hayatını nasıl kolaylaştıracağını izah edemeyen projeler sundular. GP'nin, 'mazot 1 YTL olacak' sözü, bir projenin anlaşılabilir bir başlığıdır. Mazot çiftçinin ürününde, nakliyecinin navlununda, sanayicinin ürününde, tüketicinin herşeyinde maliyeti arttıran en önemli etkendir. Mazot çiftçinin, şoförün ve sanayicinin özel tüketimi değildir. Bu bir sigara, içki ve lüks otomobil değildir. ÖTV, bu gibi tüketim maddelerinde olmalıdır. Biz mazottan ÖTV'yi ve KDV'yi kaldırarak mazotun 1 YTL civarında tüketiciye satılmasını sağlayacağız.”

Mazotun yüksek fiyattan satılmasının kaçakçılığı da cazip duruma getirdiğini öne süren Aşırım, “Türkiye'de kaçak mazottan 25 milyar dolar akaryakıt vergi gelir kaybı olmaktadır. Mazot fiyatını Türkiye genelinde 1 YTL'ye düşürdüğünüzde, kaçakçılık ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!