Mavi turda ölüm

Güncelleme Tarihi:

Mavi turda ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 11:50

Mavi tura çıkan 4 kişilik Fransız aile ile Faslı tekne kaptanı arasında Fethiye açıklarında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı.

Fransız aileden Baba Max Bassaro ile oğlu David Bassaro'yu bıçakla yaralayan Faslı kaptan Friat Hicnan, tekneyi Rodos'a çevirmek istedi. Çıkan ardabenin ardından Faslı kaptan etkisiz hale getirilerek, bağlı halde bir kamaraya kapatıldı. Fethiye'de limana yanaşan teknede Faslı kaptanın öldüğü anlaşıldı. Fransız aile polis tarafından gözaltına alınırken, kaptanın boğuşma sırasında rahatsızlandığı ve kapatıldığı kamarada havasızlıktan ölmüş olabileceği belirtildi.
Fransız Bassaro Ailesi, Akdeniz'de mavi tur yapmak istdi. 60 yaşındaki Fransız Max Bassaro, Türkiye'de irtibata geçtiği 30 yaşındaki Faslı kaptan Friat Hicnan ile 15 günlük mavi tur için anlaştı. Fransız aile, Antalya'nın Finike İlçesi'nde tanınan bir kaptan olan Hicnan'dan rehber olarak da yararlanmak istedi. Max Bassaro, eşi 55 yaşındaki Marineno Bassaro, oğlu 25 yaşındaki David Bassaro ve gelini 26 yaşındaki Silvia Bassaro, Faslı Hicnan'ın kaptanlığında Belçika bandıralı ‘Latetıa Blanda’ adlı tekneleriyle mavi tura çıktı. Dün gece geç saatlerde, tekne Fethiye- Finike açıklarındayken, iddiaya göre Fransız Aile ile Faslı kaptan Friat Hicnan arasında kaybolan zodyak bot yüzünden tartışma çıktı. Teknedeki zodyak botu satmakla suçlanan kaptan Hicnan, suçlamayı reddetti. Tartışma kavgaya dönüşürken iddiaya göre kaptan Friat Hicnan eline geçirdiği bıçakla Fransız Bassaro ailesi fertlerinin üzerine yürüdü. Faslı kaptan, baba Max Bassaro'yu 2 yerinden ve oğlu David Bassaro'yu da ayağından bıçakladı.
/images/100/0x0/55eb2be4f018fbb8f8aff463


RODOS'A GİTMEK İSTEDİ

Fransız aileyi rehin aldığı belirtilen kaptan Friat Hicnan, dümene David Bassaro'yu geçirerek tekneyi Rodos Limanı'na doğru çevirmek istedi. Dehşet dolu dakikaların yaşandığı teknede, bir anlık boşluktan faydalanan Fransız aile, Faslı kaptanı etkisiz hale getirdi. Uzun süreli boğuşmanın ardından domuzbağıyla bağlanan Faslı kaptan Friat Hicnan, kamaralardan birine kapatıldı.  Teknenin rotasını daha sonra Fethiye'ye çeviren Fransız aile saat 24.00 sıralarında Ece Saray Marina'ya yanaşıp yardım istedi. Marina yetkililerinin olayı polise haber vermesi üzerine Fethiye'de hareketli dakikalar yaşandı.

FASLI KAPTAN ÖLÜ BULUNDU

Fransız ailenin teknesi güvenlik bandıyla çevrilirken, yaralı Max Bassaro, gelini Silvia ile birlikte Özel Lokman Hekim Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ekiplerinin tekneye girmesinin ardından Faslı kaptanın Friat Hicnan'ın kapatıldığı kamarada cesedi bulundu. Faslı Hicnan'ın vücudunda herhangi bir kesici alet izine rastlanmazken, cesedi otopsi yapılmak üzere Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.
Ayağından yaralı olan David Bassaro ve annesi Marineno Bassaro ise cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı.

Fransız ailenin, Faslı kaptanın öldüğünü bilmediklerini söylemesi, soruşturmayı yürüten emniyet güçlerini şaşırttı. Fethiye Cumhuriyet Savcısı İbrahim Bereket ile Emniyet Müdürü Olcay Özbarlas inceleme yapmak üzere olay yerine gelirken, meraklı bazı turistler bölgeye yaklaştırılmadı. Faslı kaptanın boğuşma sırasında rahatsızlandığı, daha sonra kapatıldığı kamarada havasız kalarak öldüğü tahmin ediliyor.

KONSOLOSLUKTAN AVUKAT BEKLENİYOR

Olayın ardından, Belçika bandıralı Latetıa Blanda isimli tekne 2 yerinden mühürlenerek Ece Saray Marina'ya demirlendi. Cinayet zanlısı olan 4 kişilik Fransız ailenin ifadelerinin alınabilmesi için Fransız Konsolosluğu'ndan avukat gönderilmesi bekleniyor. Max Bassaro, Marineno Bassaro, David Bassaro ve Silvia Bassaro'nun akşam saatlerinde adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Bu arada, ölü olarak bulunan Faslı kaptan Friat Hicnan'ın yaklaşık 1 yıldır Antalya'nın Finike İlçesi'nde bulunan Setur Marina'da çalıştığı kaydedildi. Finike'de tanıyanlar, sara hastası olan Hicnan'ın çok sık alkol aldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!