Mavi trenle GAP turu

Güncelleme Tarihi:

Mavi trenle GAP turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2001 00:00


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürü Orhan Yıldırım, 1-7 Haziran tarihleri arasında İzmir'den Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne GAP turu düzenleyeceklerini bildirdi.

Yıldırım, Genel Müdürlüğün her yıl geleneksel olarak GAP'a yaptığı tren turunu ilk defa İzmir'den gerçekleştireceklerini belirtti. Bölgenin tarihi ve turistik değerleriyle İzmirlileri buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Yıldırım, ''Turu, klimalı ve konforlu Mavi Tren ile yapacağız. 110 kişilik kontenjanımız için şu ana kadar 160 kişi başvurdu" dedi.

Orhan Yıldırım, 1 Haziran'da İzmir'den başlayacak olan Gap Turu'nun, Afyon, Konya, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa güzergahı üzerinden Mardin'de son bulacağını kaydetti.

7 gün sürecek gezi boyunca Gaziantep Müzesi ve Kalesi, Şanlıurfa'daBalıklıgöl ve Atatürk Barajı gezilecek. Mardin'de de Deyrul Zefaran Manastırı, Kırklar Kilisesi ve Kasımiye Medresesi görülecek.

Bazı iller arasındaki seyahatlerin otobüslerle gerçekleştirileceğini bildiren Yıldırım, özel tren, otobüs, dört yıldızlı otellerde konaklama, tüm kahvaltı ve yemekler ile müzelere giriş ve rehberlik hizmeti dahil gezi ücretinin, tek yataklı vagonlar için 585, iki yataklı vagonlar için ise 390 milyon lira olduğunu bildirdi. (İzmir/aa)



Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!