Mavi Marmara tepkisi oyun iptal ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Mavi Marmara tepkisi oyun iptal ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 00:00

Haberin Devamı

ANTALYA’da düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali’ne 2 gösterim için gelen İsrail Cameri Tiyatrosu topluluğunun dün sahnelenmesi planlanan ‘Kalbimi Titret’ adlı oyunu, güvenlik kaygıları nedeniyle iptal edildi.
İsrailli oyuncular, bazı dernek ve grupların Mavi Marmara gemisinin intikamı için protesto gerçekleştireceklerini açıklamaları üzerine, kenti öğle saatlerinde terk ederek ülkelerine döndü. Türkiye’nin İsrail büyükelçisi Gabby Levy, Türk yetkililerin oyunun sahneleneceği Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde protestolar düzenleneceği uyarısından sonra gösterinin iptal edilmesini önerdiğini söyledi.
İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü Amit Zarouk da “Grup, Antalya’da tehdit altında hissetmedi ancak hem bizler, hem Türk makamları, bazı grupların provokasyon düzenleyeceği yönünde bilgi aldık. Bu yüzden gösteri iptal edildi. Türk Devlet Tiyatrosu ve Türk polisi ile çok yapıcı bir işbirliği yapıldı” dedi.

Geçmişte benzeri yok

Tel Aviv merkezli Cameri Tiyatro topluluğunun direktörü, İsrail Ordu Radyosu’na dün yaptığı açıklamada, “21 tiyatrocunun hayatını tehlikeye atmamak için bu kararı verdim. Daha önce oyun Türkiye dahil en az 100 kez sergilendi. Böyle bir olay yaşadığımızı hatırlamıyorum” dedi. Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata ise “Hassas bir dönem olduğu için İsrail grubunun Türkiye’den ayrılma kararı aldığını” belirtti.

Metin Altıok Ödülü veriliyor

Haberin Devamı

KIRMIZI Yayınları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü, bu akşam Beşiktaş Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle Birhan Keskin’e verilecek. Saat 19.30’da başlayacak törende Yavuz Bingöl ve Çiğdem Erken sahne alacaklar.

Kış Oyunları’nın fotoğrafları İstanbul’da

ERZURUM’DA 27 Ocak - 6 Şubat tarihlerinde düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları’nda çekilen müsabaka enstantanelerinden seçilen 100 kare fotoğraf İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 3-4 Haziran tarihlerinde sergilenecek. Foto Muhabiri Cem Bakırcı, “Erzurum’da 53 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen kış oyunları müsabakalarında kar, tipi, soğuk demeden fedakarca görev yapan 23 fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri arkadaşlarımızın spor müsabakalarında çektiği enstantane karelerinden seçtiğimiz 100 kare fotoğrafı İstanbul’da sergilemenin heyecanını yaşıyoruz”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!