Matsakis'e, polisten rüşvet istediği suçlamasıyla dava

Güncelleme Tarihi:

Matsakise, polisten rüşvet istediği suçlamasıyla dava
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 12:28

Avrupa Parlamentosu (AP) Rum milletvekili Marios Matsakis'e, Güney Kıbrıs'ta, bir polisten rüşvet istediği suçlamasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

Rum gazetelerinin haberine göre, milletvekilli dokunulmazlığı kaldırılan Matsakis, dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi'nde, operasyon sırasında bir vatandaşa ateş açan polis lehinde sağlık raporu temin etmek için 10 bin Kıbrıs Lirası (KL) para istemekle suçlandı.

Matsakis, dünkü duruşmada aleyhindeki suçlamayı reddetti. Duruşma 5 Haziran'a ertelendi.
Bu arada, operasyon sırasında bir vatandaşa ateş açan söz konusu polisin geçen ay delil yetersizliğinden beraat ettiği belirtildi.

MATSAKİS KKTC'DE DE YARGILANIYOR

Marios Matsakis, 1 Kasım 2005'de KKTC'nin Akıncılar bölgesindeki boş nöbetçi kulübesinden Türk bayrağını çalmış, 31 Aralık 2005'te Ledra Palace Sınır Kapısı'ndan KKTC'ye girerken, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı gereği tutuklanmıştı.

KKTC'de 2 Ocak'ta, önce Askeri Mahkeme'ye çıkarılan Matsakis hakkında 1. Derecede Askeri Yasak Bölgeyi ihlal suçlamasıyla açılan dava, AP milletvekili olmasından kaynaklanan dokunulmazlığı nedeniyle, AP milletvekilliği görev süresinin sonuna kadar askıya alınmıştı.

Haberin Devamı

Matsakis, daha sonra bayrak çalma ve bayrağa hakaret davası için Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılmış, mahkemede, Matsakis'in dokunulmazlığı ve statüsüyle ilgili KKTC Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin mahkemeye bilgi vermesi için duruşma 5 Ocak'a ertelenmiş, Matsakis de 50 bin YTL'lik şahsi kefalet imzalayarak Güney Kıbrıs'a dönmüştü.

Matsakis, 5 Ocak, 20 Ocak ve 3 Şubat'taki duruşmalara gelmedi ve mahkemesi 3 Mart 2006'ya ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!