MasterCard'dan Çipli Kartlara Ekstra Zeka

Güncelleme Tarihi:

MasterCarddan Çipli Kartlara Ekstra Zeka
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2002 17:46

MasterCard, tüm dünyadaki üye bankalardan gelen istek ve öneriler doğrultusunda M/Chip 4’ü kullanıma sürdü. M/Chip 4, kredi kartı ve banka kartı uygulamalarına yüksek esneklik getiriyor. Aynı zamanda M/Chip 4, MasterCard M/Chip serisi akıllı kartlarının 4. versiyonu. M/Chip 4, sektörün en önemli gereksinimlerine cevap verebilecek özellikleri taşırken bankalara birçok kullanım kolaylığı sağlıyor.

Haberin Devamı

M/Chip 4’ün bankalara sunduğu avantajlar arasında; yapılan son on işlemi hafızasında tutması yer alıyor. Böylelikleişlem tutarı, para birimi, işlem tarihi gibi detayların bankalar tarafından saklanabilmesi mümkün oluyor. Ayrıca bankalar kart kullanımını işyeri kategorilerine göre takip edebiliyor, bu doğrultuda belli işyerlerinde kullanıma izin verip, reddedebiliyorlar.Bunun yanı sıra kimlik doğrulama için de kullanılabilen M/Chip, garantili e-ticaret işlemlerinin yapılabilmesine olanak tanıyor. M/Chip 4’ün spesifikasyonları, off-line banka kartı uygulamalarını mümkün hale getiriyor. Böylelikle kart kullanımları, sunulan güvenli off-line banka kartı işlemleri yoluyla artıyor.

Haberin Devamı

Bankalar İçin Maliyetler Düşecek

Maliyet açısından, bankaların akıllı kartlara geçişini de kolaylaştıran M/Chip 4, tüm endüstri tarafından desteklenen global bir standart olma özelliği gösteriyor. Bu da bankalara değişiklik yapmama serbestliği tanıdığından toplam maliyetler aşağı çekilmiş oluyor.

M/Chip uygulaması, bankaların çip platformu üzerinde MasterCard, Maestro ve Cirrus markalı akıllı kartlar çıkarabilmesini sağlıyor. İlk kez 1998 yılında kullanıma sunulan bu uygulama, global EMV spesifikasyonlarına uygun olarak tasarlandı. Şimdiye kadar, dünyanın çeşitli ülkelerinde iki yüzün üzerinde MasterCard üyesi kuruluş çip bazlı kredi kartı ve banka kartı uygulamalarına geçti ya da geçiş aşamasına geldi. MasterCard, halen varolan en esnek vesağlıklı çözümleri kullanıma sunuyor.

MasterCard International’ın Çip ve Mobil Ticaret Grubu Başkanı Toni Merschen “Konu akıllı kartlar olduğunda tüm ülkeler, tüm pazarlar birbirlerinden temel farklılıklarla ayrılıyorlar. Biz üyelerimizden gelen istek ve beklentileri ciddiye alıyoruz. Bu nedenle de M/Chip’i, tüm dünyadaki üyelerimiz için hem daha güçlü hem de daha esnek bir hale getirdik. M/Chip 4’ün, önümüzdeki seneden itibaren çipe geçişte güçlü bir momentum sağlayacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MasterCard’ın çip kart pazar deneyimiyle oluşturulan M/Chip 4, tüm endüstriye; geniş bir yelpazede benzersiz, güçlü, esnek ve teknik açıdan tutarlı, tüm dünyada kullanılabilen akıllı kart uygulamalarına geçilebilmesi için güçlü bir araç sunuyor. MasterCard, günümüz bankalarının gereksinimlerini karşılayabilmek üzere dizayn edilmiş iki farklı M/Chip program profili oluşturdu. Üyelerine, bu programlar sayesinde çipe daha kolay bir geçiş yapabilme olanağı da veriyor.

·       MasterCard M/Chip Lite – MasterCard M/Chip’in yüksek verimli versiyonu. Çipe geçiş sırasında bankaların sorunsuz bir başlangıç yapabilmelerine olanak tanıyan düşük maliyetli bir çözüm.

Haberin Devamı

·       MasterCard M/Chip Select – MasterCard M/Chip’in daha karmaşık ve daha zengin seçenekler sunan bir versiyonu. M/Chip Lite’ın getirdiği üstünlüklere ek olarak daha karmaşık güvenlik mekanizmalarını da kullanıcılarına sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!