'Maskeli polis rastgele ateş açtı'

Güncelleme Tarihi:

Maskeli polis rastgele ateş açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 01:38

Şırnak'ın Cizre İlçesi’nde geçen Ocak ayında 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin davaya verilen aradan sonra tanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

Haberin Devamı

Tanık polislerden B.K., olayla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirterek, Hayati Bilgin Polis Karakolu’na geldiklerinde A.S.’nin kendisine bir çocuğun vurulduğunu söylediğini ifade etti. B.K., bir çocuğun vurulduğunu akşam saat 21.00 sıralarında öğrendiğini belirterek, kendisinin A.S.’ye 3-4 defa vurulan çocukla alakalarının olup olmadığını sorduğunu, A.S’nin de olayla bir ilgilerinin olmadığını belirttiğini söyledi.

Tanık polislerden A.S., U.İ.’nin G.T.’yi aradığını ve bir konunun olduğunu ve karakola gelmeleri gerektiğini söylediğini belirterek, U.İ.’nin kendilerine çocukların taş attıklarını, kendilerinin de 3-4 gaz bombası attıklarını belirtip, başka silah kullanmadığını söyledi. A.S., U.İ.’nin kendilerine olayı anlatırken yanlarında grup amiri G.T.’nin olduğunu 10-15 dakika karakolda kaldıktan sonra tank taburuna gittiklerini söyledi. Bir çocuğun vurulduğunu internetten öğrendiğini söyleyen A.S., "Olaya ait görüntüleri G.T. ve Şırnak Emniyet Müdür Yardımcısı birlikte izledi" dedi.

Haberin Devamı

MASKELİ POLİS RASTGELE ATEŞ AÇTI

Olay günü Nihat Kazanhan’ın yanında bulunan arkadaşlarından 14 yaşındaki A.A., "Aşağıdan geçen ik zırhlı araç taş atan çocuklara gaz bombası atarken yukarıdaki zırhlı aracın yanındaki bir polis birden aracın arkasına gelip bir süre oyalandı. Arkaya geçen polis başına kar maskesi takarak rasgele ateş açtı. Ateş sonucu Nihat yere düştü. Ben kaçarken bir mermi ayağımın yanına çarptı" dedi.

Nihat Kazanhan’ın yere düşmesinden sonra polislerin zırhlı araçla olay yerinden uzaklaştıklarını söyleyen A. A., daha sonra Nihat’ı vuran kar maskeli polisin geri geldiğini ve o sırada kendilerine parmak sallayarak "Sizi de böyle geberteceğim" dediğini ileri sürdü.

Tanıklardan 11 yaşındaki Y.Y., kendisinin bölgede koyun otlattığını belirterek, zırhlı araç geçişi sırasında çocukların araca taş attığını söyledi. Y.Y., "Tepede bekleyen zırhlı aracın etrafındaki 3 polisten biri çekirdek yiyordu. Biri çocukların taşlarını tutmaya çalışıyordu. Diğeri aracın arkasına gelerek bir müddet orda kaldı. Ben onların arkasında olduğum için görüyordum. Polis silahı ile uğraştı. Sonra kar maskesi takıp rastgele Nihat’ın olduğu yere ateş açtı. Tam Nihat düştüğü esnada diğer polisler ateş eden polise baktı. Daha sonra telaşlı bir şekilde askeri karakola gittiler. Ben de korktuğum için eve kaçtım" diye ifade verdi.

Haberin Devamı

Duruşmada savcı, Makine Kimya Endüstrisi’nin yazısı üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak silah hakkında teknik bilgi verilmesini, zırhlı aracın bulunduğu ve çocuğun bulunduğu yerin tekrar ölçülmesini isteyerek, tutuklu polisin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Nihat Kazanhan’ın babası Emin Kazanhan da polislerin çelişkili ifade verdiğini ve arkadaşlarını koruduklarını ifade ederek, polislerin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, tutuklu polis memurunun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!