Masadan kaçmayız

Güncelleme Tarihi:

Masadan kaçmayız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Çatışmayı giderebilmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yürütme ve yargı erkleri başkanlarını bir araya getirsin" formülüne sıcak baktı.

Gerçeker, "Elbette, masadan hiçbir zaman kaçmayız. Böyle bir girişim çok yararlı olur. Kriz olsun diye bu bildiriyi yayınlamadık " dedi. Gerçeker, "Sizi Adalet Bakanı, hükümet yetkilileri ya da Köşk’ten arayan oldu mu?" sorusuna "Hayır, arayan olmadı" yanıtını verdi. Gerçeker şunları söyledi:

Gül formülü yerinde

Cumhurbaşkanı’nın, Adalet Bakanı’nı, hükümet yetkililerini, yargı organlarının başkanlarını, yargıyla ilgili konuları ve bu reform taslağını görüşmek üzere bir masa etrafında bir araya getirmesi, bu konuların tartışılması yerinde ve faydalı olur. Ama bu konuda henüz bir gelişme ve beni arayan kimse olmadı.

Yorumlar haksız

Biz hiçbir zaman kriz olsun diye çıkmadık ve bildiri yayınlamadık. Her zaman uzlaşmadan yanayız. Yapılan bazı yorumlar haksız ve maksatlı. AB’ye sunulan yargı reformu strateji taslağı somut bir olay. O taslakla ilgili yargı bağımsızlığı adına yanlış gördüğümüz konuları anlattık, ikazda bulunduk.

Aklı başında olanlar

Aklı başında yorumlayan herkes mesajı doğru aldı. Danıştay’ın yaptığı destek açıklaması bizi yargı adına sevindirdi. Yargı ile ilgili konularda paralel düşündüğümüz, birlik beraberlik içinde olduğumuzu kamuoyuna göstermesi açısından önemli bir açıklamaydı.

Doğruya devam

Doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Doğru görmeseydik, zaten böyle bir açıklamayı Başkanlar Kurulu olarak oybirliği ile yapmazdık. Biz yargı adına doğru olduğuna inandıklarımızı, yargıya yakışır şekilde söyledik. Doğru bildiklerimizi söylemeye de yeri geldikçe devam ederiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!