Mars'taki yüz Amerika'yı böldü

Güncelleme Tarihi:

Marstaki yüz Amerikayı böldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mars'ta önce 1976 yılında ve 22 yıl geçtikten sonra 1998'de çekilen iki fotoğraf, ABD'de büyük tartışmalara yol açtı. UFO uzmanları, NASA'yı Kızıl Gezegen'le ilgili gerçekleri saklamakla suçluyorlar.

Uzay aracı Viking'in 26 Temmuz 1976 tarihinde çektiği fotoğrafın yok olmuş bir yabancı uygarlığın izlerini taşıdığına inanan UFO taraftarları, Mars Global Surveyor tarafından 1998 Nisan ayında çekilen fotoğrafları görünce, ayaklandılar. NASA'yı son fotoğrafları tahrif etmekle suçlayan UFO uzmanları, 1976'da çekilen yüz fotoğrafının Kızıl Gezegen'de varolmuş bir uygarlığın kanıtı olduğunu öne sürüyorlardı. 1976 yılında çekilmiş fotoğrafta, Mars'ın ‘‘Sidonia’’ olarak bilinen bölümünde, 2.5 kilometre uzunluğunda, 2 kilometre eninde ve 400 metre yüksekliğindeki çıkıntının çarpıcı bir şekilde insan yüzüne benzediğini iddia eden UFO'culara göre bu uzay yaratıkları tarafından yapılmış bir heykeldi. UFO'cular, aynı fotoğrafta, Piramit, Büyük Saray, Kale, Uzay Gemisi gibi başka yapıtları da işeretlyip isimlendirmişlerdi.

Ne var ki Mars Global Surveyor'un bu ay içersinde yeryüzüne gönderdiği fotoğraflarda bunlardan eser yok. Fotoğraflar üzerinde oynandığını iddia eden UFO uzmanları, Mars'tan yeni gelecek görüntüler bekliyorlar. UFO'cuların durumu o kadar da ümitsiz değil. Çünkü Amerikan Kongresi, Mars'a yeni yolculuklar için gerekli ödeneği ayırdı bile. 1998 yılının sonunda Mars'a gönderilmesi beklenen Mars Surveyor 1998, adındaki uzay aracının gezegenin güney kutbuna 1999 yılı sonuna doğru varması bekleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!