Mars'ta daha önce hiç görülmedik türde bir kaya aniden beliriverdi

Güncelleme Tarihi:

Marsta daha önce hiç görülmedik türde bir kaya aniden beliriverdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 11:12

NASA'da çalışan bilim insanları, Mars'taki Opportunity aracının önünde aniden beliren gizemli kayanın "daha önce hiç görülmedik türde bir şey" olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Mars keşif uzmanları, bu gizemli nesnenin kaynağı ve bileşenleri konusunda kafalarının karıştığını söyledi.

Söz konusu uzay aracı, Mars'ın aynı bölgesindeki görüntüleme faaliyetlerine, kötü hava koşulları nedeniyle son bir aydır ara vermişti.

NASA'da görevli Mars keşif uzmanlarının başındaki Steve Squyres, "Evren bize yeni şeyler sunmaya devam ediyor" diyerek, söz konusu kayanın orada öylece durduğunu, ortasında bir delik ve beyaz bir çerçeve olduğunu, tam merkezde ise koyu kırmızı bir nokta görüldüğünü ve kayanın bu haliyle üstü jöle kaplı bir doughnut'a benzediğini anlattı.

Uzmanların, bu nesnenin oraya gelmesiyle ilgili iki teorisi var: Bunlardan biri, yakınlarda dumanı tüten bir çukur olduğu ve bir meteorun bu hale geldiği şeklinde. İkinci teori ise Opportunity aracının tekerlekleriyle taşınmış olabileceği şeklinde.

Haberin Devamı

Squyres sülfür, magnezyum açısından çok zengin, iki katı manganez barındıran böylesi bir nesneyi daha önce hiç Mars'ta görmediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!