Marslı bulursanız önce bana söyleyin

Güncelleme Tarihi:

Marslı bulursanız önce bana söyleyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 00:00

Mars’a bugüne kadarki en donanımlı ‘robot laboratuvarı’ başarıyla indiren NASA ekibini arayarak kutlayan ABD Başkanı Obama, espri yapmayı da ihmal etmedi: “Sadece mikrop bile olsalar, Marslı bulursanız hemen bana haber verin.”

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta başarılı bir operasyonla Curiosity aracını Mars’a indirmeyi başaran Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’yı arayarak, ekibi kutladı. Başkanlık uçağı Air Force One’dan, NASA’nın California’daki Jet Tahrik Laboratuvarı’nı arayan Obama, Curiosity’nin inişinin milyonlarca insan tarafından heyecanla izlendiğini hatırlatarak, “NASA’yı onurlandınız. Amerikan becerisi ve yaratıcılığının örneği oldunuz. Bu gerçekten büyük bir başarı” dedi.

İŞTE O TARİHİ ANIN İLK GÖRÜNTÜLERİ / FOTO GALERİ

Mikrop avı başladı

Obama, bu tür tebrik konuşmalarında sıklıkla yaptığı gibi şaka yapmaktan da geri durmadı, sözlerini, “Marslı bulursanız hemen bana haber verin. Sadece mikroptan ibaret bile olsalar, bu heyecan verici bir haber olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ead6e0f018fbb8f89a07e3

Geçen hafta, Mars yüzeyine, sadece 200 metre sapmayla inmeyi başaran Curiosity ise, dün, sistemlerinin hepsinin düzgün çalıştığının tespit edilmesi üzerine kızıl gezegen üzerinde gezintisine başladı. Nükleer yakıtla hareket eden 6 tekerlekli araç, gezegenin özellikle mikrobik yaşama uygun bölgelerinde canlı izi arayacak, üzerindeki ekipmanla bir dizi kimyasal ve fiziki deney yapacak. Curiosity’nin şimdiden 6 deney yaptığını açıklayan NASA, uzay aracından iki yıl yararlanmayı hedefliyor.

Ben de o saçı istedim

ABD Başkanı Barack Obama, NASA ile konferans görüşmesinde, saçlarıyla bir anda dünya gündemine oturan NASA uzmanlarından Bobak Ferdowski’ye de takılmadan geçmedi. “Ben de senin gibi bir ara saçlarımı Mohawk stili kesmek istemiştim” diyen Obama, ardından gülerek, “Ama kampanya ekibi hevesimi kırdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!