Mars’ta okyanuslar varmış

Güncelleme Tarihi:

Mars’ta okyanuslar varmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 17:37

Kızıl Gezegen ile ilgili son çalışmalarda, şu an susuz, tozlu ve soğuk olan Mars`ın bir zamanlar okyanuslarla kaplı olduğunu doğrulayan yeni kanıtlar bulunduğu bildirildi. ``Science`` dergisinin bugünkü sayısında yayımlanan yeni çalışmaya göre, Mars`ta gezegeni kaplayabilyecek kadar, yaklaşık 1.6 kilometre derinliğinde su vardı.

Haberin Devamı

Amerika Katolik Üniversitesi`nden Vladimir Krasnopomsky, Mars`ta bir zamanlar okyanus bulunduğuna ilişkin daha fazla kanıt ortaya çıkarıldığını, bunlara göre de meydana gelen iklim değişiklikleriyle soğuk bir çöle dönüşen Kızıl Gezegen`de bir zamanlar, her 2.6 kilometre karesinde Dünya`ya göre daha fazla su bulunduğunu kaydetti.

Dünya`dan farklı olarak bu gezegen, milyonlarca yıl önce, bir kimyasal reaksiyon bileÅŸimi ve astroid ile kuyrukluyıldız bombardımanı yüzünden suyunu kaybetti.Â


Mars`ın atmosferindeki hidrojen moleküllerinin miktarıyla ilgili ölçü verilerine dayanıldığı belirtilen çalışmada, Mars`ta bir zamanlarbol su varlığına ilişkin yeni kanıtların, burada bir zamanlar hayat olduğu olasığını da artırdığı kaydedildi.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!