Marmaray şapır şapır terliyormuş

Güncelleme Tarihi:

Marmaray şapır şapır terliyormuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:23

MARMARAY’ın hizmete girdiği günden bu yana zaman zaman ortaya çıkan su sızıntıları, “Marmaray su mu alıyor” sorularını gündeme getirirken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Nisan ayında İSKİ-Yenikapı İstasyonu atık su bağlantı borusundaki tıkanıklıktan kaynaklanan su sızıntısının peron katına kadar inmesi yolcuları telaşlandırmış, ancak 12 kilometrelik Marmaray seferlerinde herhangi aksama yaşanmadan, İSKİ ekipleri tıkanıklığı gidermişti. Önceki gün Marmaray’ın Sirkeci istasyonundan inen yolcular bu kez de tavandan damlayan suların, plastik kovalarla tahliyesine tanık oldu. Yenikapı İstasyonu’nun bazı bölümlerinde de görülen sızıntılar konusunda Hürriyet’e konuşan TCDD yetkilileri ise kara tarafında bulunun sızıntıların doğal olduğunu ve Marmaray için herhangi bir tehlike arz etmediğini söyledi.
DENİZ SUYU İDDİASI
Marmaray’ın 4 kilometrelik bölümünün deniz tabanının altından geçtiğine dikkat çeken yetkililer, tünellerin kara kısmında görünen su sızıntılarının kamuoyunda “Marmaray’da deniz suyu sızıntısı varmış gibi” yanlış algıya neden olduğuna dikkat çekip, “Terleme Marmaray’la ilgili değil. Yer altı tünellerinde nemlenme olması doğal” açıklamasında bulundular. Tünel açmak için 60 metre altında kara delindiği, kara tarafındaki yer altı sularının direne edilip, ısı farkından kaynaklanan, toleranslar dahilinde nemlenmenin meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, Sirkeci İstasyonu’nunda görülen sızıntının ısı farkından kaynaklanan terleme olduğu, Yenikapı’daki sızıntının nedeninin de, Metro ile Marmaray’ın birleştiği noktada görülen damlama olup, Marmaray’la bir ilgisi bulunmadığı ifade edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!