Marmara'da son yılların yağış rekoru kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Marmarada son yılların yağış rekoru kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:30

Meteoroloji verilerine göre, Marmara'da bu yıl Temmuz ayında son 13 yılın yağış rekoru kırıldı. Geçen ay düşen yağış miktarı son 40 yıl içinde Temmuz'da en fazla yağışın düştüğü 3'üncü ay olarak da kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Marmara bölgesi Temmuz ayında şiddetli yağış ve doluyla uğraştı. Aniden başlayan yağmur ve doluyla bir çok yeri su bastı araçlar mahsur kaldı. İstanbul'da yağmur nedeniyle istinat duvarlarında çökmeler meydana geldi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2018 yılı Temmuz ayında Marmara Bölgesi'nin yağış ortalaması 48,7 kg olarak hesaplandı. Bu rakam son 13 yılın fazla yağış alan ikinci Temmuz ayı olarak kayıtlara geçti. En son 2005 yılında ortalama 51 kg ile Temmuz ayı yağış rekoru kırılmıştı. 40 yıllık verilere bakıldığında ise bu yılın Temmuz ayı en fazla yağışlı 3'üncü Temmuz ayı oldu.

YÜZDE 100'DEN FAZLA ARTIŞ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Marmara'da 40 yıllık ortalama yağışın 23.3 kg olduğu belirtilirken bu yılın Temmuz ayında bu oran yüzde 100'den fazla artışla 48,7 kg olduğu belirtildi. Önümüzdeki ay için yapılan değerlendirmede ise hava sıcaklığının İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Yağışın, Doğu Karadeniz'de mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!